home Windows Tema intunecata Google Chrome
ituser.info https://ituser.info/produse_img/05201903171536938180.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/tema-intunecata-google-chrome Tema intunecata pentru Google Chrome - cum aplici regimul intunecat pe browserul Google Chrome in Windows

Tema intunecata Google Chrome

  • 03.05.2019, 15:36
  • (1546)
  • 0

În prezent tot mai multe programe, precum și elemente ale sistemelor de operare, susțin tema întunecată a designului. Unul dintre cele mai populare browsere — Google Chrome, de asemenea oferă această posibilitate. În acest articol voi descrie detaliat modul de a aplica o temă întunecată în Google Chrome la moment. În viitor, probabil că va apărea o opțiune simplă în setări, dar la moment ea lipsește.

Vezi și Tema intunecata Google Chrome pe Android.

Tema întunecată Google Chrome în Windows 10

Începând cu versiunea recentă  74 (verificați în meniul Settings > Help > About Google Chrome) a browser-ul Chrome, tema întunecată este activată automat dacă în opțiunile de personalizare Windows 10 este activat regimul întuneric implicit pentru aplicații. Pentru a seta modul întunecat în Windows 10, accesează Settings > Personalization > Colors și din secțiunea Choose your default app mode, selectează Dark.

tema intunecata Google Chrome

După repornirea browser-ului, acesta va apărea cu tema întunecată deja.

Metodele care urmează lucrează în continuare, în cazul în care dorești să păstrezi tema deschisă pentru aplicațiile Windows 10, iar Google Chrome să ruleze cu tema întunecată, sau dacă folosești o versiune anterioară de Windows – folosește metoda de mai jos.

Activați tema Chrome întunecată încorporată utilizând opțiunile de pornire

Potrivit informațiilor disponibile, Google lucrează acum la tema întunecată încorporată a designului browserului său și, în curând, va putea fi activată în setările browserului.

În prezent, această opțiune lipsește, dar chiar și acum, în versiunea finală a Google Chrome 72 și ulterioare, poți activa modul întunecat utilizând opțiunile de pornire:

  1. Accesează  proprietățile scurtăturii (shortcut) browserului Google Chrome făcând clic dreapta pe aceasta și selectând Properties.
  2. În proprietățile shortcut-ului în câmpul Target după specificarea căii către chrome.exe pune bara de spațiu și completează parametrii -force-dark-mode -enable-features=WebUIDarkMode apoi apasă Apply
    Google Chrome dark mode
  3. Deschide Chrome cu comanda rapidă modificată, acesta va fi lansat cu tema de decor întunecată.

La moment, aceasta este o pre-implementare a temei întunecate încorporate. De exemplu, în versiunea finală a Chrome 72, meniurile continuă să apară în modul "luminos", iar în Chrome Canary poți vedea că meniul a devenit întunecat.

Instalarea temei întunecate pentru Google Chrome

Cu câțiva ani în urmă, mulți utilizatori foloseau activ temele de design pentru Google Chrome din magazin. La moment s-a cam uitat de el, dar sprijinul pentru teme de design nu a încetat, mai mult decât atât, Google a publicat recent un nou set de teme "oficiale", inclusiv tema neagră Just Black.

Google Chrome Just Black Tema

Just Black nu este singura temă de decorare întunecată, există și alte teme de la dezvoltatori terți, care sunt ușor de găsit la cerere "Dark" în secțiunea Teme. Temele de decorare din Google Chrome pot fi descărcate în magazin Chrome: https://chrome.google.com/webstore/search/dark?_category=themes

Dacă utilizezi teme instalate din magazinul Chrome, se modifică aspectul numai al ferestrei principale a browserului și al unor pagini încorporate. Unele elemente, cum ar fi meniurile și setările, rămân neschimbate — luminoase.