home Windows Sleep in Windows 10
ituser.info https://ituser.info/produse_img/05201923081526635880.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/sleep-in-windows-10 Modul sleep Windows 10, setarile pentru regimul de somn, de ce intra calculatorul in sleep mode si cum ca sa n

Sleep in Windows 10

 • 22.05.2019, 11:57
 • (4091)
 • 0

În acest articol voi descrie cum poți să configurezi sau deconectezi regimul sleep in Windows 10, atât pentru panoul nou cât și pentru versiunea veche a panoului de setări. De asemenea voi descrie probleme a modului sleep în urma cărora calculatorul intră singur în sleep sau rămâne blocat și nu iese din somn.

Dezactivarea modului sleep în setările Windows 10

Cea mai simplă metodă pentru a dezactiva modul sleep – folosirea panoului nou de setări Windows 10, deschide Menu – Settings sau prin combinația de taste Win+I de la tastatura. Alege secțiunea System apoi Power & Sleep.  În secțiunea Sleep poți seta cum va funcționa regimul de somn sau să-l dezactivezi total, setările se pot indica atât pentru funcționarea de la baterie cât și de la sursa de alimentare.

setari sleep Windows 10

În fereastra cu setări pentru alimentare și somn poți modifica și parametrii pentru deconectarea ecranului.

Setări modul sleep în panoul de control

Panoul de control permite dezactivarea modului Sleep sau configurarea funcționării acestuia mai precis decât în exemplul de mai sus.

Deschide panoul de control folosind meniul de căutare sau Win + R – control și alege secțiunea Power Option, sau deschide Power Option prin Win + R - powercfg.cpl. Selectează Change plan settings în drept cu planul de alimentare curent.

somn windows 10

În fereastra nouă poți indica, când calculatorul poate trece în regimul de somn, sau selectează Never pentru dezactivarea modului Sleep în Windows 10.

windows 10 sleep

Dacă apeși mai jos pe Change advanced power settings se va deschide o fereastră cu setări detaliate pentru planul curent de alimentare.

Aici poți indica aparte comportamentul sistemului, legat de regimul somn în secțiunea Sleep:

 • indică perioada de inactivitate după care calculatorul va trece în regimul Sleep (valoarea 0 deconectează regimul dat)
  regimul sleep in windows 10
 • Allow hybrid sleep – activarea sau dezactivarea regimului de hibernare (reprezintă o variantă a regimului Sleep, salvând datele din memorie pe hard disc, în cazul în care se pierde alimentarea calculatorului, vezi mai multe setări pentru modul de hibernare Windows 10)
 • Allow wake timer – de obicei nu necesită modificări, doar în cazul în care ai probleme cu auto conectarea calculatorului îndată după ce îl deconectezi, în cazul dat deconectează timerul.

Aici există încă o secțiune legată de modul de repaus – Power buttons and lid, aici poți indica în parte setările la închiderea capacului laptopului, la apăsare butonului de alimentare (predefinit pentru laptop este Sleep) și acțiunea la apăsarea butonului pentru modul Sleep.

modul sleep in Windows 10

Probleme cu regimul Sleep

 • Regimul Sleep este deconectat, deconectarea ecranului la fel, dar ecranul oricum se deconectează după un anumit timp. Problema dată se întâlnește cel mai des. Pentru a o rezolva scrie în căutare screen saver sau deschide opțiunea prin Win+R – control desk.cpl,,@screensaver apoi în setări deconectează screensaver-ul.
  probleme modul sleep in screen saver
 • Calculatorul nu iese din regimul de somn – sau arată ecranul negru, sau nu reacționează la tastatură și mouse. Cel mai des acest lucru se întâmplă din cauza driver-ului al cartelei video pe care la instalat Windows 10. 
  Soluția – șterge toate driverele video cu ajutorul Display Driver Uninstaller, apoi instalează-le de pe site-ul oficial al producătorului plăcii video.
 • Calculatorul sau laptopul se conectează îndată după deconectarea sau trecerea în regimul Sleep. Mai des întâlnit la Lenovo.
  Soluția – deconectează timer-ul de trezire din setările avansate ale Power Option, a fost descris mai sus în capitolul 2. De asemenea trebuie să interzici trezirea de la placa de rețea
  calculatorul se conecteaza automat solutie
 • Mai multe probleme legate de planul de alimentare sunt legate de instalarea automată a driver-ului Intel Management Engine Interface
  Soluția – șterge driver-ul cu ajutorul Device Manager, apoi instalează driverul "vechi" de pe site-ul producătorului.
 • La unele laptopuri, reducerea automată a luminozității până la 30-50% în perioada de inactivitate, deconecta ecranul.
  Soluția – în setările Windows 10 – System – Battery modifică Lower screen brightness while in battery saver
  se deconecteaza ecranul Windows 10

Sper că ai găsit soluție pentru modul Sleep in Windows 10, în cazul în care întâlnești o altă problemă legată de regimul de somn, descrie în comentarii cât mai detaliat și vom căuta soluții.