home Windows Parallels Toolbox: un set excelent de instrumente pentru Windows și MacOS
ituser.info https://ituser.info/produse_img/11201917460105859323.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/parallels-toolbox-un-set-excelent-de-instrumente-pentru-windows-si-macos Softul Parallels Toolbox – set care cuprinde 30 de utilități într-un singur instrument, ușor disponibil pentru

Parallels Toolbox: un set excelent de instrumente pentru Windows și MacOS

 • 17.11.2019, 01:05
 • (1059)
 • 0

În acest articol voi descrie posibilitățile aplicației Parallels Toolbox, instrumentele și caracteristicele acestora, precum și modul de utilizare. Parallels Toolbox, disponibil pentru Windows și Mac OS. Acest set de instrumente este creat special pentru oameni creativi, studenți, proprietari de afaceri mici, profesioniști forțați să îndeplinească în mod constant o varietate de sarcini în paralel, directori IT-și nu doar pentru ei. Parallels Toolbox ajută orice utilizator să-și folosească PC-ul sau Mac-ul cât mai eficient posibil, fără a pierde timpul explorând setările complexe ale sistemului. Descărcați versiunea gratuită sau cumpărați versiunea pentru macOS sau Window 10. Programul nu este gratuit, dar pe site-ul oficial este disponibilă o versiune de încercare, recomand să încercați: în opinia mea, un produs foarte reușit și convenabil pentru utilizator.

Ce reprezintă Parallels Toolbox și capacitățile programului

Descarcă versiunea de probă de pe site-ul oficial și urmează instalarea simplă a Parallels Toolbox pe computer sau laptop. După instalare, în zona de notificare atât în Windows, cât și în Mac OS, va apărea o pictogramă pentru a deschide utilitățile disponibile. Dacă faceți clic pe ea, se va deschide un panou cu instrumentele disponibile.

Parallels Toolbox instrumente utile

Numele la majoritatea instrumentelor vorbesc de la sine, dar pentru orice eventualitate voi explica pentru ce anume sunt destinate:

 • Airplane Mode [pentru macOS] – deconectați rapid și comod toate dispozitivele wireless: Wi-Fi, Bluetooth etc.
 • Alarm [pentru macOS] – setați alarma pentru notificare.
 • Archive [pentru Windows și macOS] – comprimați fișierele cu un singur clic, astfel încât acestea să ocupe mai puțin spațiu pe disc. De asemenea, acest instrument vă permite să dezarhivați orice fișiere arhivate, inclusiv în formate RAR și ZIP. Există posibilitatea de a pune parola pe Arhivă.
 • Camera [pentru Windows și macOS] – vă permite să înregistrați un video sau să faceți o fotografie de pe camera Web, precum și să blocați camera web pentru toate aplicațiile.
  camera web: inregistrare video, poză sau blocare camera
 • Record Screen [pentru Windows și macOS] – înregistrați video la ceea ce se întâmplă pe tot ecranul, o anumită fereastră sau o selectați zona dorită pentru înscriere.
  inregistreaza video de pe ecran
 • Capture Area [pentru Windows și macOS] – instrument pentru a face capturi de ecran (screen). Puteți face screen pentru tot ecranul, o fereastră anume sau o parte selectată a ecranului.
  cum sa faci screen windows 10
 • Resize Images [pentru Windows și macOS] – redimensionați una sau mai multe imagini și convertiți-le în diferite formate.
 • Download Video [pentru Windows și macOS] – acest instrument vă ajută să descărcați videoclipuri interesante de pe internet: de pe Facebook, YouTube, Vimeo și multe alte site-uri.
  descarca video de pe youtube, facebook
 • Download Audio [pentru Windows și macOS] – descarcă fișiere audio de pe internet pe computer. Procesează până la 30 de piese și detectează automat prezența mai multor piese.
  descarca audio online
 • Convert Video [pentru Windows și macOS] – vă permite să converti cu ușurință video într-un alt format și rezoluție pentru redarea pe alte dispozitive.
 • Make GIF [pentru macOS] – fără efort, creați GIF-uri animate din videoclipuri și personalizați-le. Setați punctele de pornire și de sfârșit, adăugați semnături, selectați rata cadrelor și dimensiunea și, în final, salvați instantaneu rezultatul pe desktop.
 • Record Audio [pentru Windows și macOS] – înregistrați sunetul cu microfonul încorporat al computerului cu un singur clic. Puteți înregistra utilizând un microfon extern dacă este selectat ca sursă de intrare în Preferințe.
 • Break Time [pentru Windows] – lucrați mai productiv și utilizați Break Time ca un memento pentru a face pauze regulate de la computer. Când este timpul de pauză, petreceți timpul mai departe de ecranul calculatorului sau faceți ceva exerciții fizice.
 • Clean Drive [pentru Windows și macOS] – faceți ordine în calculator pentru a rula cu viteză maximă. Instrumentul scanează, detectează elementele inutile pe care le puteți șterge și vă oferă posibilitatea de a alege pe care doriți să le ștergeți pentru a elibera spațiul de pe disc.
 • Clipboard History [pentru macOS] – uitați de copierea și lipirea elementelor unul câte unul. Selectați mai multe elemente copiate și lipiți-le cu ușurință în orice loc când este necesar.
 • Date Countdown [pentru macOS] – numărătoarea inversă până la data specificată.
 • Do Not Disturb [pentru Windows și macOS] – odată activat, acest instrument dezactivează afișarea notificărilor pentru a vă putea concentra pe sarcinile curente.
 • Do Not Sleep [pentru Windows și macOS] – acest instrument nu permite calculatorului să intre în modul de repaus și să întunece afișajul. Acest lucru se realizează prin dezactivarea parametrilor care ar permite computerului să intre în hibernare, astfel încât să nu trebuiască să vă întrerupeți atunci când lucrați la o sarcină importantă sau să faceți o prezentare. Vezi și Sleep in Windows 10Hibernare Windows 10
 • Eject Volumes [pentru Windows și macOS] – puteți extrageți toate volumele conectate, inclusiv volume locale, cum ar fi hard disk-uri externe și carduri de memorie, volume de rețea și imagini de disc montate.
 • Energy Saver [pentru Windows și macOS] – utilizați instrumentul de economisire a energiei pentru a prelungi durata de viață a bateriei laptopului. Acest instrument detectează automat trecerea computerului la alimentarea de la baterie și include o serie de opțiuni de economisire a energiei ale sistemului de operare, care sunt de obicei ascunse de utilizator. Utilizați opțiunile disponibile pentru a vă personaliza preferințele și pentru a prelungi durata de viață a bateriei cu un singur clic. Vezi și articolul – Se descarcă repede laptopul - ce trebuie să faci?
 • Find Duplicates [pentru Windows și macOS] – căutați pe orice disc sau în orice folder pentru a găsi rapid aceleași fișiere dublate (chiar dacă numele lor nu coincid) și pentru a elibera spațiu pe disc.
 • Free Memory [pentru macOS] – curățați memoria RAM neutilizată.
 • Hidden Files [pentru macOS] – puteți personaliza afișarea fișierelor și folderelor ascunse pe computer.
 • Hide Desktop [pentru Windows și macOS] – ascundeți toate fișierele, folderele și alte pictograme de pe desktop atunci când efectuați o prezentare, accesați ecranul sau înregistrați conținutul acestuia și faceți capturi de ecran.
 • Hide Menu Items [pentru macOS] – personalizați bara de meniu Finder după preferințele dvs. și ascundeți-o pentru a oferi interfeței un stil și funcționalitate minimalistă.
 • Launch [pentru Windows și macOS] – posibilitatea de a deschide orice colecție de aplicații, documente și alte fișiere cu un singur clic.
 • Lock Screen [pentru Windows și macOS] – acest instrument vă permite să blocați instantaneu ecranul pentru a preveni accesul neautorizat la computer. Nu va trebui să așteptați ca screensaver-ul să pornească, oferind protecție prin parolă.
 • Mute Microphone [pentru Windows și macOS] – împiedicați ascultarea neautorizată sau nedorită de către alte aplicații.
 • Presentation Mode [pentru Windows și macOS] – dezactivați factorii care vă pot distrage pentru a efectua prezentarea. Instrumentul Presentation Mode poate fi pornit automat atunci când sunt detectate monitoare externe.
 • Sleep Timer [pentru Windows și macOS] – numărătoarea inversă a timpului specificat după care computerul intră în modul sleep sau se oprește.
 • Stopwatch [pentru macOS] – măsurați timpul scurs.
 • Timer [pentru macOS] – numărătoarea inversă a timpului până la zero.
 • Switch Resolution [pentru Windows și macOS] – schimbați rapid rezoluția ecranului. Acest instrument este deosebit de util pentru cei care nu dispun de opțiunile de rezoluție disponibile în macOS
 • Uninstall Apps [pentru macOS] – acest instrument elimină complet aplicațiile și fișierele acestora de pe computerul Mac. În plus, veți putea găsi și elimina fișierele de aplicații care au fost deja șterse de pe computer.
 • World Time [pentru macOS] – afișați ora locală a oricărui oraș din lume în bara de meniu. Afișează diferența cu timpul local și, de asemenea, pentru comoditate, afișează o pictogramă de zi/noapte.

    Setările Parallels Toolbox vă permit să configurați o combinație de taste pentru a lansa rapid oricare dintre instrumentele de mai sus, astfel veți obține acces și mai rapid la instrumentele selectate. Aproape fiecare dintre instrumente lansează o mică fereastră în care sunt disponibile setări (pentru fiecare sunt diferite, de exemplu, pentru convertor video acestea vor fi rezoluția și formatul video), precum și informații despre ce anume acest utilitar efectuează, în cazul în care ați uitat.

    De fapt, oricare dintre acțiunile descrise pot fi efectuate de programe individuale sau chiar de instrumente de sistem, dar atunci când toate sunt colectate într-un singur loc, într-un singur program este foarte comod. Un alt argument în favoarea Parallels Toolbox-o reputație excelentă pentru dezvoltator, pe când instalarea tuturor acestor utilități din zeci de surse diferite, deși nesemnificativ,  oricum riscăm. Singurul dezavantaj – aplicația nu este gratuită, puteți să descărcați versiunea de probă gratuită a Parallels Toolbox de pe site-ul oficial https://www.parallels.com/eu/products/toolbox/