home Windows Nu mă pot conecta la Wi-Fi în Windows 10 - cum rezolv?
ituser.info https://ituser.info/produse_img/11202026271329979950.png https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/nu-ma-pot-conecta-la-wi-fi-in-windows-10-cum-rezolv Ai probleme cu Wi-Fi în Win10? Vezi cum realizezi conectare laptop la Wi-fi în Windows 10 pentru o conexiune b

Nu mă pot conecta la Wi-Fi în Windows 10 - cum rezolv?

 • 26.11.2020, 13:17
 • (614)
 • 0

Una dintre cele mai frecvente probleme atunci când vă conectați la Wi-Fi în Windows 10 este mesajul: Nu se poate conecta la această rețea - «Can't connect to this network». Informații despre cauzele problemei această notificare nu oferă, prin urmare, este dificil pentru utilizator să înțeleagă de ce nu se poate conecta la Wi-Fi și cum să rezolve problema.

În acest articol vom descrie de ce apare mesajul că nu se poate conecta la această rețea și cum putem rezolva problema dată. În articolul dat nu este descrisă metoda pentru cazul în care nu se găsește nici o rețea Wi-Fi.

Cea mai simplă și frecventă cauză a unei erori de conectare Wi-Fi

windows 10 Wi-Fi can\'t connect to this network

Cel mai simplu mod de a obține informație despre eroare "Nu se poate conecta la această rețea" — atunci când vă conectați introduceți greșit parola de la Wi-Fi (uneori se afișează mesajul că ați introdus o parolă greșit, dar uneori se poate afișa mesajul cu privire la cauza din care apare eroarea de conectare).

Chiar dacă sunteți sigur că totul este introdus corect, verificați încă odată următoarele puncte:

 • Verificați din nou setările tastaturii atunci când introduceți o parolă, rețineți că literele majuscule și minuscule trebuie introduse exact așa cum au fost specificate în parolă.
 • Dacă ați setat o parolă Wi-Fi care conține chirilică sau orice caractere speciale, aceasta poate provoca o problemă: încercați să schimbați parola Wi-Fi pe router astfel încât să fie compusă numai din litere latine și cifre.
 • Verificați parola cunoscută la un alt dispozitiv.
 • Posibil cineva din familie a modificat parola Wi-Fi și nu va anunțat.

Și, în cele din urmă, se întâmplă ca un utilizator începător, făcând clic pe pictograma Wi-Fi, vede că există o mulțime de rețele disponibile acolo și crede că le poate folosi pentru a accesa Internetul, deși nu este: nu este rețeaua dvs. și nu le puteți accesa pur și simplu (fără a cunoaște parola).

Modalități de a rezolva problema "Nu se poate conecta la această rețea"

Dacă sunteți sigur de corectitudinea parolei Wi-Fi sau e stocată în calculator, încercați următoarele opțiuni de rezolvare a problemei de conexiune Wi-Fi Windows 10.

Înainte de a începe, verificați dacă problema persistă dacă reporniți laptopul(de asemenea e necesar după regimul sleep sau hibernare a laptopului) și routerul (opriți routerul din priză și porniți după 10-15 secunde). Dacă problema dispare după repornire încercați să dezactivați pornirea rapidă a Windows 10 apoi reporniți laptopul.

Dezactivați "Adrese hardware aleatoare" (Random hardware addresses) în setările Wi-Fi.

Dacă setările routerului includ blocarea conexiunii dispozitivelor la adresa lor MAC în setările routerului Wi-Fi, puteți obține eroarea de conectare. De asemenea la apariția erorii poate influența activarea opțiunii "Adrese hardware aleatorii" (Random hardware addresses) în Windows 10. 

Random hardware addresses

Pentru a verifica dacă această funcție nu este activată, accesați Setări — Rețea și Internet — Wi-Fi (Settings — Network & Internet —  Wi-Fi) și, dacă aveți punctul "Adrese hardware aleatoare" (nu există în toate versiunile Win10), dezactivați această opțiune.

Uitați rețeaua Wi-Fi și reconectați-o

Dacă parola de rețea este salvată (nu este solicitată la conectare), încercați să "uitați" rețeaua și apoi să vă reconectați. Atunci când utilizați această metodă, este necesar să vă amintiți parola rețelei Wi-Fi. Pentru a șterge parola salvată la rețeau Wi-Fi mergeți la același punct din setări de mai sus și selectați "Gestionați rețelele cunoscute" (Manage known networks), selectați rețeau și apăsați "Uită" (Forget).

Manage known networks W-i-Fi

Activați și dezactivați din nou modul avion, dezactivați conexiunea fără fir

Dacă laptopul dvs. are o tastă de activare a modului avion, încercați să activați modul avion cu acesta și apoi să îl dezactivați din nou și apoi verificați conexiunea. Dacă lipsește o astfel de tastă, activați modul avion în zona de notificare Windows 10.

Mod avion Windows 10

După ce activați modul, opriți-l, apoi din nou activați și încercați să vă conectați la rețeaua Wi-Fi. Dacă acest lucru nu a ajutat, încercați următoarea opțiune:

 • Apăsați tastele Win + R de pe tastatură, tastați ncpa.cpl și apăsați Enter.
 • În listă, găsiți conexiunea fără fir, faceți clic dreapta pe ea și selectați Dezactivare.
 • După ce este dezactivat, faceți din nou clic pe aceasta cu butonul din dreapta al mouse-ului și selectați Conectare.

Astfel am repornit adaptorul Wi-Fi, după încercăm din nou să ne conectăm la rețea.

Drivere pentru adaptor Wi-Fi

Dacă nu au existat probleme de conectare până de curând, încercați această opțiune:

 • Accesați managerul de dispozitive (Device Manager) (puteți accesa meniul făcând clic dreapta pe butonul „Start”).
 • Accesați proprietățile adaptorului Wi-Fi (în secțiunea Adaptoare de rețea, puteți să faceți dublu clic pe numele adaptorului sau să utilizați meniul contextual pentru a accesa proprietățile.)
 • Selectați Driver apoi vedeți dacă butonul Roll back este activ. Dacă da, utilizați-l pentru a derula driverul.

Roll back wi-fi driver

Dacă problema a apărut după instalarea Windows 10 sau o actualizare majoră a sistemului, încercați să descărcați driverul adaptorului Wi-Fi de pe site-ul oficial al producătorului laptopului (atenție: înțeleg că nu aveți Internet, dar îl puteți descărca și pe telefon și apoi copiați pe computerul cu probleme) apoi instalați-l. În cazul în care pe site-ul producătorului driverele sunt numai pentru versiunile anterioare ale sistemului de operare, rețineți: de obicei funcționează bine și sub Windows 10.

Dezactivarea IPv6 în proprietățile conexiunii

Potrivit unor comentarii, această metodă de asemenea, uneori funcționează:

 • Deschideți lista de conexiuni (Win + R - ncpa.cpl), faceți clic dreapta pe conexiunea wireless (de obicei "Wireless Network") și selectați Proprietăți.
 • Debifați versiunea IP 6 (TCP/IPv6) și aplicați setările.

ipv6 wifi setări

FIPS

Încercați să activați sau să dezactivați algoritmi de criptare compatibili cu FIPS, pentru aceasta în Windows 10 Pro sau Enterprise:

 1. Apăsați tastele Win + R, tastați gpedit.msc și apăsați Enter.
 2. Accesați Configurarea computerului - Configurare Windows - Setări de securitate - Politici locale - Setări de securitate (Computer Configuration - Windows Settings - Security Settings - Local Policies - Security Options).
 3. Găsiți Criptografia sistemului: utilizați algoritmi compatibili cu FIPS pentru criptare, hash și semnare (System cryptography: Use FIPS compliant algorithms for encryption, hashing, and signing) și faceți dublu clic pe acesta.
 4. Setați valoarea activată dacă este dezactivată sau invers.

System cryptography: Use FIPS compliant algorithms for encryption, hashing, and signing

După aceea, salvați setările, închideți editorul politicii locale de grup și reporniți laptopul sau PC-ul.

În cazul Windows 10 Home, porniți editorul de registru (Win + R - regedit) și navigați la secțiunea:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa\FipsAlgorithmPolicy\

În partea dreaptă a ferestrei de registru, observați valoarea Enabled.

FipsAlgorithmPolicy

Dacă este 0, modificați în 1 (dublu clic pe opțiune) și invers. Apoi închideți Registry Editor și reporniți sistemul.

Alte opțiuni pentru rezolvarea problemei de conectare Wi-Fi la calculator

Printre alte motive și metode pentru a rezolva problema "Nu se poate conecta la această rețea" în Windows 10, putem menționa următoarele:

 • Rețineți că semnalul slab a rețelei Wi-Fi poate provoca, de asemenea, această eroare. Verificați dacă acesta persistă atunci când laptopul se află în imediata apropiere a routerului.
 • Dacă problema este relevantă pentru toate dispozitivele care se conectează la această rețea Wi-Fi, este posibil ca ceva să fi fost modificat în setările routerului, poate chiar de cineva străin (parola Wi-fi modificată, blocarea la adresa MAC este activată). Soluția este să încercați din nou configurarea routerului, de preferință-cu o resetare preliminară la setările din fabrică (dacă nu este dificil pentru dvs.).
 • Dacă ați instalat antivirus sau firewall-uri, încercați să le dezactivați sau mai bine încercați să le eliminați complet de pe computer și să îl reporniți.
 • Dacă ați dezactivat oarecare servicii Windows 10 pentru a optimiza sistemul, aceasta ar putea fi cauza problemei: încercați să le reactivați.
 • Încercați să utilizați instrumentul de depanare a problemei rețelei, încorporat în Windows 10. Chiar dacă nu rezolvă eroarea, aceasta poate raporta unele probleme, soluția pentru care o puteți găsi pe Internet.
 • Încercați să resetați setările de rețea utilizând Windows 10.
 • Teoretic, cauza problemei ar putea fi virușii de pe laptop sau computer. Dacă există suspiciuni cu privire la acest lucru, încercați să efectuați o verificare
 • Executați promptul de comandă (cmd) ca administrator, apoi utilizați următoarele comenzi în ordine:

netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

Dacă ați găsit soluția scrieți în comentarii informații despre modul în care v-a ajutat, acest lucru se poate dovedi util pentru obținerea statisticilor privind problema.