home Windows Hibernare Windows 10 - activare si dezactivare
ituser.info https://ituser.info/produse_img/05201923431527795910.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/hibernare-windows-10-activare-si-dezactivare Activarea sau dezactivarea modului de hibernare Windows 10 la pc sau laptop. Diferenta intre sleep si hibernar

Hibernare Windows 10 - activare si dezactivare

 • 22.05.2019, 18:10
 • (5065)
 • 0

În acest articol voi atinge tema unuia dintre cele mai populare moduri de economisire a energiei calculatorului. Aceasta este hibernarea Windows 10, care a apărut încă pe timpul la XP. Voi analiza cum să activezi, să dezactivezi acest mod pe un computer cu Windows 10, cum să îl utilizezi și să îl activezi prin meniul Start, învățând în prealabil ce este hibernarea.

Ce este hibernarea?

Să începem cu "ce este" hibernarea – starea de economisire a energiei a laptopului și a computerului. Inițial, a fost dezvoltat pentru dispozitive portabile, dar cu timpul s-a arătat că o metodă similară de închidere în mediul Windows 10 este solicitată și pe computere. Care este diferența între modul Sleep și Hibernare? Cu siguranță, majoritatea știu că toate dispozitivele periferice și majoritatea de sistem sunt dezactivate în modul Sleep. Dacă în modul Sleep datele de stare a sistemului și a programelor sunt stocate în memoria RAM, care consumă energie, în hibernare, aceste informații sunt stocate pe hard disk-ul sistemului într-un fișier ascuns hiberfil.sys, după care laptopul se deconectează. La conectarea sistemului, informația care se află în fișierul hiberfil.sys se plasează în memoria RAM. Acest lucru permite pornirea instantanee a sistemului de operare, starea tuturor aplicațiilor fiind salvată, astfel poți continua lucrul la calculator din momentul unde te-ai oprit.

Cum să activezi sau să dezactivezi hibernarea Windows 10

Cea mai simplă metodă pentru activarea sau dezactivarea modului de hibernarea in Windows 10 este prin linia de comandă (cmd) cu argumentele corespunzătoare. Pentru a apela linia de comandă cu dreptul de autor poți apăsa clic dreapta pe Start și să selectezi opțiunea dată sau în secțiunea de căutare tapează cmd, apoi clic dreapta pe cmd și selectează Run as administrator.

Funcția pentru dezactivarea modului de hibernare cu ajutorul liniei de comandă: powercfg –h off, tapează funcția în cmd și apasă Enter. 

hibernare Windows 10

 • powercfg - comanda de închidere a sistemului de operare;
 • - h - parametru privind hibernarea;
 • off - dezactivarea funcției specificate;
 • on - activarea funcției specificate.

După ce ai aplicat setarea, modul de hibernare va fi deconectat, se va șterge fișierul hiberfil.sys de pe disc și va deconecta pornirea rapidă Windows 10 (care nu funcționează fără hibernare)

Pentru a activa modul de hibernare, utilizați comanda powercfg -h on în același mod. Rețineți că această comandă nu va adăuga elementul hibernare în meniul Start, metoda pentru adăugarea opțiunii date este descrisă mai jos.

Notă: după dezactivarea regimului de hibernare la pc, intră în Panoul de control – Power Option, deschide setările planului de alimentare curent apoi setările avansate. Verifică, ca în compartimentul Sleep și în acțiunile la un nivel critic al bateriei să nu fie activată trecerea în hibernare.

O altă metodă pentru dezactivarea regimului de hibernare Windows 10 este folosirea redactorului de registru.

 1. Win+R
 2. Tapează regedit
 3. Mergi la ramura HKLM\System\CurrentControlSet\Control
 4. Găsește compartimentul Power
 5. Clic dublu pe parametrul HibernateEnabled și setează valoarea 0 - pentru deazctivarea modului, 1 - pentru activare.

activare hibernare Windows 10

Cum să adaugi opțiunea Hibernare în meniul Start

În Windows 10, butonul de trecere în modul Hibernare lipsește în Start, dar este ușor să îl adăugați dacă dorești:

 1. Deschide Control Panel (cmd – control sau din meniul Start) 
 2. Deschide Power Option
 3. Selectează din stânga Chose what the power buttons do
  hibernare pc
 4. Clic pe Change settings that are currently unavailable (trebuie să ai dreptul de administrator)
 5. Activează afișarea butonului pentru Hibernare în lista de parametri
  activare hibernare Windows 10

După salvarea modificării, deschide opțiunile de deconectare din meniul Start și vei vedea punctul de trecere în hibernare.

hibernarea Windows

Cum să micșorezi fișierul hiberfil.sys

De obicei, în Windows 10, fișierul hiberfil.sys ocupă între 70 și 80% din mărimea RAM a pa-ului sau a lăptopului. Dar, mărimea fișierului se poate de modificat. Dacă nu folosești trecerea manuală a laptopului în modul de hibernare, dar dorești să păstrezi opțiunea de pornire rapidă Windows 10, poți seta o mărime mai mică a fișierului. 

 • deschide linia de comandă cu dreptul de administrator;
 • tapează powercfg /h /type reduced și apasă Enter.
  hibernare Wndows 10

Pentru a întoarce mărimea fișierului la starea inițială folosește comanda powercfg /h /type full.