home Windows Dezactivare parola de logare la conectarea in Windows 10
ituser.info https://ituser.info/produse_img/10201825101530245995.png https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/dezactivare-parola-de-logare-la-conectarea-in-windows-10 Cum dezactivezi parola windows 10. Stergere parola, eliminare parola, stergere cont administrator Windows 10.

Dezactivare parola de logare la conectarea in Windows 10

 • 25.10.2018, 15:30
 • (31100)
 • 0

Dacă în procesul de instalare Windows 10 ai creat cont Microsoft, sau ai indicat parola la contul local Windows 10, atunci la fiecare conectare a calculatorului va fi necesar să introduci parola. Nu vei putea accesa nimic până nu vei introduce parola. Parola este ceva ultil în cazul în care de calculator se mai folosește cineva, sau lucrezi în oficiu. Dar, dacă nu ai nevoie de el atunci vezi metoda de ștergere parola Windows 10.

În cazul în care ai căutat dezactivare parola Windows 10, în acest articol vei găsi instrucțiune cum să elimini parola la intrarea în sistem, sau la ieșirea din regimul "somn". Poți scoate parola de logare Windows 10 nu numai utilizând setările contului din panoul de control, dar și prin utilizarea editorului de registru, a setărilor de alimentare (pentru a dezactiva parola la ieșirea din regimul de somn al calculatorului) sau cu programe gratuite pentru conectarea automată, sau pur și simplu poți elimina parola de logare - toate aceste metode sunt descrise mai jos. Pentru a executa instrucțiunile de mai jos, contul tău trebuie să aibă drept de administrator, de obicei este prestabilit pentru calculatoarele personale (la întreprinderi poți avea cont de utilizator simplu.)

Dezactivare parola de intrare Windows 10 din setările contului utilizatorilor (User Accounts)

Această metodă este una foarte simplă și nu diferă de cum se dezactiva parola Windows la versiunile precedente.

 1. Apăsă combinația de taste Windows + R și tapează netplwiz sau control userpasswords2 apoi apăsă OK, sau apasă tasta Windows și tapează netplwiz. Toate comenzile vor deschide fereastra User Accounts.
  dezactivare parola windows 10
 2. Pentru logarea automată în Windows 10 fără parolă, selectează utilizatorul pentru care trebuie ștergi parola și scoate bifa User must enter a user name and password to use this computer.
  stergere parola windows 10
 3. Apasă Apply, după va fi nevoie să introduci parola curentă și să o repeți apoi apăsăm OK.
  eliminare parola windows 10

Eliminare parola de logare cu ajutorul editorului de registru Windows 10

O altă metodă de a sterge parola de logare  - editorul de registru, dar în acest caz parola ta va fi salvată deschis în registru, astfel poate fi văzută. Deschidem editorul de registru prin combinația de taste Windows + R, introducem regedit și apăsăm Enter.

Deschidem compartimentul HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/Winlogon

eliminare parola Windows 10

Pentru a activa conectarea fără parolă pentru domen, cont Microsoft sau cont local Windows 10 efectuați următorii pași:

 1. Modifică valoarea AutoAdminLogon în 1 (clic dublu pe a deschide).
 2. Modifică valoarea DefaultDomainName cu numele domenului sau calculatorului (dacă nu cunoști numele calculatorului, îl poți afla în proprietățile "This pc".
 3. Dacă este necesar modifică DefaultUserName cu alt login, sau lasă utilizatorul curent.
 4. Creează un parametru nou cu numele DefaultPassword iar în calitate de valoare indică parola curentă a utilizatorului (clic dreapta » New » String Value).

După efectuarea pașilor de mai sus închide fereastra de registru și restartează calculatorul, conectarea la sistem cu utilizatoul indicat trebuie să fie fără parolă. 

Cum dezactivezi parola la ieșirea din regimul "Sleep"

De asemenea putem dezactiva parola la ieșirea din regimul "sleep".

    Eliminare parola din setările Windows 10. Pentru aceasta deschide Windows » Settings » Accounts » Sign-in options.

În secțiunea "Require sign-in", setează "Never" și după aceea, ieșind din somn computerul nu va cere din nou parola de logare.

parola de logare la iesire din sleep windows 10

    O altă metodă de dezactivare  a parolei de logare Windows 10 este folosirea meniului Power Option din panoul de control. Deschide Settings » System » Power & Sleep » Additional power Setings » în drept cu planul curent de alimentare apasă Change plan settings » Change advanced power settings.

stergere parola de logare la iesirea din sleep

În fereastra Advanced Setting facem clic pe Change settings that are currently unavailable după care modificăm Require a password on wakeup în No. Aplicăm modificările efectuate.

    Ștergere parolă Windows 10 la ieșire din "somn" în editorul de politică de grup local. Metoda dată este disponibilă pentru versiunile Windows 10 Pro și Enterprise.

 1. Tastăm combinația WIN+R și tapăm gpedit.msc
 2. Mergem la secțiunea Computer Configuration - Administrative Templates - System - Power Management - Sleep Settings
 3. Căutăm parametrii Require a Password When a Computer Wakes unul pentru rețea, al doilea pentru baterie.
  stergere parola Windows 10 Local Group Policy Editor
 4. Clic dublu pe fiecare parametru și setăm Disabled
  eliminare parola logare windows 10

După aplicarea setările la ieșirea din "sleep" Windows 10 nu va cere parola.

    Dezactivarea parolei de logare cu ajutorul redactorului de registru. În versiunea Windows 10 Home nu este posibilitatea de redactare pentru Local Group Policy Editor, de aceea nu putem folosi metoda de mai sus. În cazul dat, sau dacă din oarecare motiv nu s-a primit cu ajutorul metodelor de mai sus putem folosi redactorul de registru pentru eliminarea parolei Windows 10.

 1. Tastăm combinația WIN+R și tapăm regedit
 2. Mergem la secțiunea HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Power\PowerSettings\0e796bdb-100d-47d6-a2d5-f7d2daa51f51 (dacă lipsește secțiunea dată o creăm cu ajutorul punctul New - Key din meniul contextula clic dreapta)
 3. Creăm două valori DWORD cu numele ACSettingIndex și DCSettingIndex, ambele cu valoarea 0 (prestabilit se setează 0)
  dezactivare parola Windows 10 registru
 4. Închidem redactorul de registru și repornim computerul.

Acum, după modificările efectuate mai sus, la ieșirea din "sleep" Windows 10 nu va cere parola de logare.

Cum se activează autentificarea automată în Windows 10 utilizând Autologon for Windows

O altă modalitate ușoară de a dezactiva introducerea parolei atunci când vă conectați la Windows 10, dar și să se conecteze automat  — este programul gratuit Autologon for Windows, disponibil pe site-ul Microsoft Sysinternals (site-ul oficial cu utilitare de sistem de la Microsoft).

Dacă, din anumite motive, modalitățile de a dezactiva parola Windows 10 descrise mai sus, nu vi sau potrivit sau nu ați putut elimina parola, puteți încerca în siguranță această opțiune, în orice caz, nu va afecta sistemul și cel mai probabil va funcționa.

Tot ce este necesar, după lansarea programului — să acceptați termenii de utilizare, și apoi să introduceți login și parola curentă de conectare și parola (și domeniul, dacă lucrați într-un domeniu, pentru home user, de obicei, nu este necesar) și faceți clic pe butonul Enable.

Autologon Windows 10 logare fara parola

Veți vedea notificare că autentificarea automată este activată, precum și mesajul că datele de conectare sunt criptate în registru (adică, în esență, aceasta este a doua metodă, dar mai sigură). Asta e tot – la următoarea repornire sau pornire a computerului sau a laptopului, nu va fi necesară introducerea parolei.

AutoLogon Windows 10 delete logon pasword

În viitor, dacă veți doriți să activați din nou solicitarea de parolă Windows 10 – porniți din nou Autologon și faceți clic pe" Disable " pentru a dezactiva autentificarea automată.

Descărcați Autologon pentru Windows de pe site-ul oficial https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autologon

Cum să eliminați complet parola de utilizator Windows 10 (ștergeți parola)

Dacă utilizați un cont local la computer atunci puteți șterge parola pentru utilizator complet, nu va trebui introdusă, chiar dacă blocați computerul cu tastele Win+L. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Deschideți linia de comandă ca administrator (pentru aceasta, începeți a tapa "cmd" în căutarea de pe bara de activități, și când se va găsi elementul dorit — faceți clic dreapta pe el și selectați "Executare ca administrator". 
 2. În linia de comandă, utilizați următoarele comenzi apăsând Enter după fiecare dintre ele. 
  net user (ca urmare a executării acestei comenzi, veți vedea o listă de utilizatori, inclusiv de sistem, cu numele sub care apar în sistem. Memorați numele de utilizator al contului d-stră).
  net user nume_utilizator "" înlocuiți nume_utilizator cu numele d-stră de utilizator, dacă este din mai multe cuvinte luați-l în ghilimele
  stergere parola logare Windows 10

După executarea comenzii de mai sus, parola pentru utilizatorul indicat va fi ștearsă.

Soluții suplimentare pentru a elimina parola de logare Windows 10

Mulți utilizatori Windows 10 se confruntă cu faptul că, chiar și după dezactivarea solicitării parolei în toate modurile, uneori se cere parola după ce computerul sau laptopul nu a fost folosit de ceva timp. Cel mai adesea motivul pentru aceasta a fost screensaver-ul inclus cu opțiunea On resume, display logon screen (începeți cu ecranul de conectare).

Pentru a dezactiva acest element, apăsați tastele Win + R și introduceți (copiați) următoarele în fereastra executare:

control desk.cpl,,@screensaver

Apăsați Enter. În fereastra de setări pentru screensaver, debifați On resume, display logon screen sau chiar dezactivați screensaver-ul.

Windows 10 screensaver optiuni

Sper că ați găsit soluția potrivită pentru a dezactiva parola de logare Windows 10, în caz contrar scrie-mi îmi comentarii.