home Windows Cum se remediază ecranul albastru netio.sys pe Windows 11 și Windows 10
ituser.info https://ituser.info/produse_img/09202113141738981661.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/cum-se-remediaza-ecranul-albastru-netiosys-pe-windows-11-si-windows-10 Cum se remediază eroarea cu ecranul albastru netio.sys pe Windows 11 și Windows 10

Cum se remediază ecranul albastru netio.sys pe Windows 11 și Windows 10

 • 13.09.2021, 17:38
 • (60)
 • 0

O eroare de ecran albastru cu o indicație a fișierului netio.sys și diverse coduri de eroare, cum ar fi: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, BAD_POOL_CALLER și altele sunt cele mai frecvente printre utilizatorii Windows și nu întotdeauna ușor de diagnosticat.

În acest articol vom descrie ce poate cauza ecranul albastru netio.sys în Windows 11 sau Windows 10 și posibilele soluții pentru problemă.

Cauze și soluții pentru problema ecranului albastru netio.sys

ecran albastru netio.sys

Aproape întotdeauna erorile de tip netio.sys vorbesc despre anumite eșecuri de rețea. Cele mai frecvent drept cauză sunt:

 • Driverele pentru placă de rețea sau adaptor Wi-Fi (chiar dacă Windows spune că nu trebuie actualizate).
 • Programe terță care „interferează” cu rețeaua. Cel mai frecvent motiv sunt cauzate de antivirusuri sau firewall-uri, dar pot fi și programe instalate la nivel de sistem pentru VPN, proxy, blocarea anunțurilor.
 • Comparativ mai rare - viruși și programe malware de pe computer.

Prin urmare, modalitățile prioritare de a remedia ecranul albastru NETIO.SYS în Windows 11/10, care ajută cel mai adesea (acordați o atenție specială primilor doi pași):

 • Descărcați și instalați manual driverele pentru placa de rețea și adaptorul Wi-Fi. În mod ideal, utilizați site-ul oficial al producătorului plăcii de bază sau laptopului: deschideți pagina de asistență pentru modelul dvs. și descărcați driverele de acolo (rețineți: chiar dacă driverele sunt oferite pentru versiunea anterioară a sistemului, de regulă, acestea funcționează corect pe sisteme de operare noi, uneori mai bune decât cele pe care le instalează noul Windows).
 • Eliminați antivirusurile terță parte și alte programe care pot afecta funcționarea rețelei. După ștergere, reporniți computerul. Atenție: antivirusul trebuie eliminat fie prin Panoul de Control, fie prin interfața "Parametri", fie folosind un dezinstalator special de la dezvoltatorul antivirusului, nu trebuie doar să încercați să ștergeți folderul programului.
 • Dacă cei doi pași precedenți nu au ajutat și există puncte de restaurare a sistemului disponibile, la data la care problema nu a fost observată, încercați să le utilizați.
 • Pentru orice eventualitate, este logic să verificați integritatea fișierelor de sistem Windows: executați Command Prompt (cmd) ca administrator, introduceți comanda sfc / scannow și apăsați Enter, apoi așteptați până la finalizarea verificării.
 • Dacă problema apare numai după oprire și apoi pornire (sau repaus / hibernare) și dacă nu există după o repornire sau o întrerupere completă a energiei, ținând apăsat butonul de alimentare pentru o lungă perioadă de timp, încercați să dezactivați Windows Fast Startup.
 • În Managerul de dispozitive, deschideți proprietățile adaptorului de rețea Ethernet sau ale adaptorului Wi-Fi pe care îl utilizați și debifați "permiteți deconectarea acestui dispozitiv pentru a economisi energie". Aplicați setările și reporniți computerul.

Este posibil ca niciuna dintre metodele propuse să nu ajute, în timp ce alte ecrane albastre (cu alte fișiere și coduri) apar în mod regulat pe computer sau laptop. În acest caz, teoretic (deși cazul este relativ rar), sunt posibile probleme cu memoria RAM.