home Windows Cum se opresc actualizările automate în Windows 10
ituser.info https://ituser.info/produse_img/09201819091726290164.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/cum-se-opresc-actualizarile-automate-in-windows-10 Dezactivare actualizari windows 10, programe pentru dezactivare actualizari windows 10

Cum se opresc actualizările automate în Windows 10

 • 19.09.2018, 17:26
 • (7421)
 • 0

windows 10 oprire update

În Windows 10, actualizările cumulate nu mai sunt opționale, ele sunt obligatorii, ceea ce înseamnă că acestea se descarcă și se instalează automat de îndată ce sunt pregătite. Deși acest mecanism nou este o abordare convenabilă pentru a vă asigura că fiecare dispozitiv are cele mai recente patch-uri de securitate, corecții de erori și îmbunătățiri, nu este o opțiune care îi place tuturor. Cel mai des actualizările pot începe în cel mai nepotrivit moment - când vă găbiți să închideți calculatorul sau aveți nevoie urgent de el, iar în acest moment se afișează "Actualizăm sistema, vă rugăm să nu deconectați calculatorul"

Dacă aveți un computer care rulează Windows 10, în funcție de ediție, este totuși posibil să obțineți o parte din control și să întrerupeți actualizările automate utilizând Local Group Policy Editor sau Registrul.

Pașii pentru a opri actualizarea automată pentru Windows 10:

Dezactivarea Windows Update

Metoda dată o putem aplica pe toate versiunile Windows 10, dar pentru versiunea Pro recomand una din metodele de mai jos. Metoda dată va dezactiva serviciul centrului de actualizare, astfel, după ce vom urma pașii de mai jos sistema nu va mai putea să descarce actualizările în mod automat și să le instaleze.

 1. Apăsăm combinația de taste Win+R  apoi tastăm services.msc  și apăsăm OK. Se va deschide fereastra Services dezactivare windows update
 2. Facem dublu click pe Windows Update.
 3. Apăsăm Stop, apoi în câmpul Startup type setăm valoarea Disabled.

dezactivare windows update windows 10

După pașii executați sistemul nu va mai primi actualizările în mod automat, pentru reîntoarcerea setărilor faceți aceeași pași doar că apăsați Start și selectați Manual.

Cum să deconectați actualizările automate utilizând Local Group Policy Editor

Dacă versiunea dvs este Windows 10 Pro, puteți utiliza Local Group Policy Editor pentru a schimba setările de sistem, pentru a dezactiva descarcarea și instalalarea automată a actualizărilor. Iată cum:

 1. Utilizați tasta Windows + R pentru a deschide comanda Run.
 2. Introduceți gpedit.msc și faceți clic pe OK pentru a deschide Local Group Policy Editor.
 3. Răsfoiți următoarea cale: Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Update
 4. În partea dreaptă, faceți dublu clic pe politica Configure Automatic Updates
  Local Group Policy Editor
 5. Selectăm Disable pentru a deconecta configurarea automată a actualizărior.
  Configure Automatic Updates
 6. Facem clic pe Apply apoi pe  OK.

După ce ați finalizat pașii, Windows 10 nu va mai descărca automat actualizările, orice actualizări viitoare trebuie descărcate și instalate manual din Settings > Update & security > Windows Update.

Configurarea opțiunilor de actualizare automată

Pentru a configura actualizările automate urmăm pașii 1-4 de mai sus, deci continui cu puntul 5:

 1. Selectăm opțiunea Enabled pentru activarea configurării.
  Enable Configure Automatic Updates
 2. În secțiunea Options, veți găsi o serie de opțiuni pentru a configura actualizările automate:
  • 2 - Notify for download and auto install.
  • 3 - Auto download and notify for install.
  • 4 - Auto download and schedule the install.
  • 5 - Allow local admin to choose setting.
  Selectați opțiunea care vi se potrivește cel mai bine, dar opțiunea 2 - Notificare pentru descărcare și instalarea automată este cea mai apropiată de dezactivarea definitivă a actualizărilor automate.
 3. Facem clic pe Apply apoi pe  OK.

Dacă ați selectat pentul 2, Windows 10 nu va mai descărca automat actualizările și odată ce devin disponibile actualizări noi, veți primi o notificare pentru a le instala manual din Settings > Update & security > Windows Update.

Este nevoie de restartarea calculatorului pentru aplicarea setărilor.

Cum să blocați actualizările automate utilizând Registru

O metodă alternativă de stopare a actualizărilor în Windows 10 este cu ajutorul Registrului.

Atenție: Acesta este o notificare prietenoasă - editarea Registrului este riscantă și poate provoca daune ireversibile sistemei dvs. dacă nu o faceți corect. Se recomandă să faceți o copie de rezervă completă a registrului înainte de a continua.

 1. Utilizați tasta Windows + R pentru a deschide comanda Run.
 2. Tastăm regedit apoi apăsăm OK ca să deschidem Registru.
 3. Răsfoim pentru a găsi următoarea cale: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Policies/MicrosoftWindows
 4. Faceți clic dreapta pe mapa Windows, selectați New, apoi faceți clic pe Key.
  Windows update registry
 5. Denumiți WindowsUpdate și apăsați pe Enter.
 6. Faceți clic dreapta pe cheia nou creată, selectați New și faceți clic pe Key. Denumim AU și apăsăm Enter.REgistry Windows 10 update stop
 7. Faceți clic dreapta pe cheia nou creată, selectați New și faceți clic pe valoarea DWORD (32 biti). Denumim NoAutoUpdate.windows 10 no update witch registry
 8. Faceți dublu clic pe cheia nou creată și modificați valoarea acesteia de la 0 la 1 și apăsăm OK.
  windows 10 no update

După ce ați finalizat pașii, dispozitivul dvs. va înceta să primească automat actualizări, dar puteți merge în continuare la Settings > Update & security > Windows Update pentru a forța descărcarea și instalarea viitoarelor actualizări.

Programe pentru dezactivarea actualizărilor automate în Windows 10

Win Updates Disabler - program minimalist gratuit, după cum puteți vedea din titlu, este destinat dezactivării actualizărilor windows, precum și a altor funcții ale sistemului. Programul are o interfață simplă și ușor de utilizat care elimină necesitatea de a intra în setările Windows 10 și de a dezactiva actualizările, de exemplu, prin modificarea registrului de sistem sau dezactivarea serviciului Update Center care au fost descrise mai sus

Descărcați aplicația Win Updates Disabler, instalarea este de tip standard, sau puteți descărca versiunea portabilă, deschidem aplicația cu drepturi de administrator.

După cum vedeți în imaginea de mai jos aplicația de permite să activăm și să dezactivăm Windows Updates, Windows Security Center, Windows Defender, Windows Firewall, iar al treilea tab este doar pentru selectarea limbii de afișare a aplicației (este disponibilă atât limba română cât și engleză, rusă). Pentru deconectarea actualizărilor Windows 10 din tab-ul Dezactivare bifăm opțiunea Dezactivare Windows Updates și facem click pe Aplică acum.

Win Updates Disabler

Vom primi mesaj de succes și ne va cere să restartăm calculatorul, apăsăm Yes. 

Pentru activarea opțiunilor date facem aceeași pași selectând opțiunile din tab-ul Activare.

Pentru a verifica setările pentru dezactivarea update-urilor Windows 10 mergem la Menu » Settings » Updates,  aici vom primi eroare la updates, astfel actualizările nu se vor mai instala automat.

Win Updates Disabler