home Windows Cum să dezactivezi ecranul laptopului, fără a deconecta și calculatorul
ituser.info https://ituser.info/produse_img/11202025071612352318.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/cum-sa-dezactivezi-ecranul-laptopului-fara-a-deconecta-si-calculatorul Metode pentru dezactivarea ecranului în Windows 7, 8, 10 fără a deconecta laptopul, cu ajutorul utilităților d

Cum să dezactivezi ecranul laptopului, fără a deconecta și calculatorul

 • 23.11.2020, 18:01
 • (722)
 • 0

În cazul în care pentru anumite sarcini, trebuie să opriți ecranul laptopului fără a-l dezactiva, adică astfel încât laptopul să continue să funcționeze, puteți face acest lucru în mai multe moduri diferite: atât prin setările Windows 10, 8.1 sau Windows 7, cât și prin utilități terțe.

În această instrucțiune sunt descrise mai multe modalități de a opri ecranul notebook-ului fără a întrerupe funcționarea acestuia: utilizând butonul de pornire, un script simplu sau o comandă rapidă pe desktop sau pe bara de activități, precum și prin utilizarea programelor terțe în aceste scopuri. Dacă scopul dvs. este de a vă asigura ca laptopul să nu se oprească la închiderea capacului atunci vezi articolul: Cum faci ca laptopul să nu se oprească atunci când închidem capacul in Windows 10

Oprirea ecranului laptopului cu butonul de alimentare și alte caracteristici în Windows 10, 8.1 și Windows 7

Puteți utiliza setările de alimentare încorporate Windows pentru a:

 • Opriți ecranul când apăsați butonul de alimentare de pe laptop sau când îl închideți (fără a opri sau a intra în modul de repaus al laptopului în sine)
 • Configurați oprirea automată a ecranului după o perioadă de inactivitate

Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați acești pași simpli:

 • Intrați în opțiunile de alimentare. Pentru a face acest lucru, puteți să faceți clic dreapta pe pictograma bateriei din zona de notificare din partea dreaptă jos și să selectați "Power Options" sau să mergeți la panoul de control și să deschideți meniul alimentare.
 • În setările de alimentare din stânga, acordați atenție punctelor acțiuni ale butoanelor de alimentare(Choose what the power buttons do), acțiune la închiderea capacului(Choose what the closing the lid does) și Setare dezactivare ecran(Choose  when to turn off the display).
  Power Option
 • Fiecare dintre aceste puncte vă permite să configurați dezactivarea ecranului laptopului la un anumit eveniment. De exemplu, cu ajutorul la "Choose what the power buttons do", putem face ca ecranul laptopului să se oprească atunci când este apăsat butonul de alimentare, se configurează separat pentru cazul în care laptopul este alimentat de baterie sau de rețea.
  setarea butonului de alimentare
 • În setările de dezactivare a afișajului, puteți seta peste cât timp de inactivitate ecranul laptopului se va deconecta.
  timp deconectare ecran laptop
 • Aceleași opțiuni pot fi găsite dacă selectați "Change advanced power settings" din aceleași opțiuni din punctul de mai sus. Selectați "Display" apoi indicați timpul dorit pentru deconectare ecran.
   Power option

În plus, atunci când utilizați un monitor extern conectat la laptop, puteți ajusta ieșirea imaginii numai pe un monitor extern, cu ecranul laptopului oprit. În Windows 10, elementul corespunzător veți găsi în opțiunile de ecran, din Settings.

Script sau comandă rapidă pentru a opri ecranul laptopului

Pe site-ul Microsoft Sysinternals este disponibil un simplu .bat script care dezactivează ecranul laptopului sau PC-ului. Descărcarea este disponibilă pe pagina oficială https://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/Turn-off-screen-4d173e0a

Conținutul script-ului este simplu:

powershell (Add-Type '[DllImport(\"user32.dll\")]^public static extern int SendMessage(int hWnd, int hMsg, int wParam, int lParam);' -Name a -Pas)::SendMessage(-1,0x0112,0xF170,2) 

Puteți crea singur un fișier bat cu acest conținut sau îl descărcați. Există, de asemenea, opțiunea de a crea o comandă rapidă pe desktop, în bara de activități sau în altă parte. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta în spațiul gol al desktopului, alegeți "New" - "Shortcut" și introduceți următorul cod în câmpul "Type the location of the item":

C:\Windows\System32\cmd.exe /c powershell (Add-Type '[DllImport(\"user32.dll\")]^public static extern int SendMessage(int hWnd, int hMsg, int wParam, int lParam);' -Name a -Pas)::SendMessage(-1,0x0112,0xF170,2)

Celelalte opțiuni le setați la discreția dvs.

Pornirea ecranului după oprirea prin aceste metode se face prin simpla apăsare a mouse-ului sau prin apăsarea oricăror taste de pe tastatură.

Deconectare ecran desktop prin programe terțe

Există o mulțime de utilități terțe care vă permit, de asemenea, să opriți ecranul laptopului fără să îl dezactivați sau să adormiți, cum ar fi: ScreenOff, Turn Off Monitor, DisplayOff, BlackTop și altele.

De exemplu, ScreenOff, disponibil pe pagina producătorului https://www.thewindowsclub.com/screenoff-turn-off-windows-laptop-screen — un utilitar mic care atunci când îl porniți pur și simplu oprește toate monitoarele până la următoarea apăsare de tastă sau butonul mouse-ului.

Unele utilități oferă caracteristici mai largi. DisplayOff (pagina oficiala de download — https://sourceforge.net/projects/doff/) oferă mai multe posibilități: la o simplă pornire a programei ea, pur și simplu oprește ecranul, dar în cazul în care rulează cu anumiți parametri (pe imaginea de mai jos), puteți efectua, de asemenea, blocarea calculatorului, adăuga o pictogramă de dezactivare ecran în zona de notificare, rula un screensaver.

programa DisplayOff

În plus, aplicația are în complet și un fișier screen saver (.src) pe care îl puteți instala în Windows (de obicei e suficient click dreapta și selectați "Install") apoi selectați în opțiunile screen saver și în schimb la conectarea screen saver la laptop se va deconecta pur și simplu ecranul.