home Windows Cum pornesc Safe Mode in Windows 10
ituser.info https://ituser.info/produse_img/04201908561524701821.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/cum-pornesc-safe-mode-in-windows-10 Safe mode Windows 10 - metode de a porni sistemul in safe mode. Tasta start safe mode (modul de siguranta) pe

Cum pornesc Safe Mode in Windows 10

 • 22.03.2019, 16:43
 • (4326)
 • 0

Safe mode (modul de siguranță) Windows 10 poate fi util în rezolvarea celor mai diverse probleme de calculator: pentru a elimina viruși, corectarea erorilor de drivere, inclusiv cele care provoacă ecran albastru, de reinițializare a parolei pentru Windows 10 sau pentru a activa contul de administrator, sau restaurarea sistemul.

În acest articol voi descrie mai multe modalități de a intra în safe mode Windows 10 în cazurile în care sistemul pornește și puteți intra în el, precum și atunci când pornirea sau conectarea la sistemul de operare dintr-un motiv sau altul nu este posibilă. Din păcate, metoda cunoscută de pornire safe mode prin F8 nu mai funcționează, și, prin urmare, va trebui să folosim alte metode.

Safe Mode (modul de siguranță) Windows 10 prin configurația sistemului msconfig

Prima modalitate de a porni modul de siguranță Windows 10 (funcționează și în versiunile anterioare ale sistemului de operare) este să utilizați utilitarul de configurare a sistemului încorporat. Minusul metodei - imposibilitatea de a intra în safe mode dacă sistemul nu pornește.

 1. Apăsați tastele Win + R de pe tastatură (tasta Win cu sigla Windows), tastați msconfig în fereastra Run și apăsați Enter.
 2. În fereastra System Configuration care se deschide, faceți clic pe fila Boot, selectați acel sistem de operare (de obicei, există doar un singur sistem și nu este necesar să selectați), care ar trebui să pornească în modul de siguranță și bifați opțiunea "Safe boot".
 3. Există mai multe opțiuni pentru Windows 10 safe mode: Minimal — Pornirea modului de siguranță "obișnuit", cu desktop și un set minim de drivere și servicii; Alternate shell — modul de siguranță cu suport pentru linia de comandă; Network — pornire cu suport pentru rețea.
  metode de a porni safe mode

Când ați setat metoda pentru a intra în safe mode, faceți clic pe OK și reporniți computerul, Windows 10 va porni în modul de siguranță. Apoi, pentru a reveni la modul normal de pornire, utilizați din nou msconfig prin aceeași metodă, dar de data aceasta debifați Safe mode.

Pornire în Safe Mode Windows 10 cu ajutorul Startup Settings

Această metodă de pornire Safe Mode la Windows 10 poate fi folosită atât când sistemul de operare de pe computer rulează cât și când putem intra doar până la fereastra de logare în sistem. Există mai multe metode de a ajunge la Startup Settings pentru a porni modul de siguranță, alegeți acea care vă pare mai comodă.

Safe Mode Windows 10 din Advanced Startup

Tastăm tasta Windows, deschidem Settings (sau combinația WIN+I), intrăm la opțiunea UPDATE & SECURITY, selectăm RECOERY și în meniul ADVACED STARTUP apăsăm Restart Now. În unele sisteme posibil să lipsească punctul dat, în acest caz folosiți o metodă de mai jos.

start in safe mode din Advanced startup

Pornire Safe Mode Windows 10 din desktop-ul sistemului care lurează

În caz că metoda de mai sus îți pare complicată sau are prea mulți pași, poți folosi una mai simplă. Vom folosi meniul Start din Windows pentru pornirea Safe Mode. Apăsați tasta SHIFT și o țineți apăsată, apoi faceți clic pe START - POWER - RESTART.

tasta safe mode windows 10

Metoda de a porni Safe Mode Windows 10 de pe ecranul de autentificare

Dacă nu ai posibilitatea să te autentifici în Windows 10, dar poți ajunge până la fereastra de autentificare apasă și ține apăsată tasta SHIFT, clic pe butonul de alimentare și apasă Restart.

pornirea pc-ului in modul de siguranta


Indiferent care metodă ai ales, pașii următori sunt identici pentru toate:

 1. După repornirea sistemului selectăm Troubleshoot (Depanare)
  windows 10 advanced startup menu
 2. Din meniul Troubleshoot selectăm Advanced Options (Opțiuni Complexe)
  Windows 10 troubleshoot
 3. În meniul cu Advanced Options selectăm Startup Settings. În versiunile mai noi posibil să nu fie această opțiune, în acest caz jos vom avea "Vedeți mai multe opțiuni de recuperare", după care selectăm Startup Settings (Setări pornire).
  advanced option menu windows 10
 4. Următoarea fereastră ne informează despre opțiunile disponibile după ce vom restarta sistemul. Apăsăm Restart.
  Startup settings windows 10 meniu
 5. După repornirea sistemului putem alege opțiunile de pornire dorite. Pentru a intra în Safe Mode avem 3 opțiuni:
  1) Enable Safe Mode - apăsăm tasta F4 sau 4 pentru a intra în modul de siguranță
  2) Enable Safe Mode with Networking - apăsăm F5 sau 5 pentru a porni modul de siguranță cu acces la rețea
  3) Enable Safe Mode with Command Prompt - apăsăm F6 sau 6 pentru a porni modul de siguranță cu linia de comandă 
 6. Safe boot menu settings Windows 10

Adăugăm opțiunea Safe Mode în meniul de bootare Windows 10

Dacă utilizați frecvent modul de siguranță Windows 10, îl putem adăuga în meniul de pornire al computerului sau laptopului:

 1. Pornim linia de comandă (cmd) ca administrator și utilizăm următoarele comenzi. Tastăm bcdedit /copy {default} /d "Modul de siguranta"  și apăsăm ENTER, după executarea comenzii se va afișa GUID, avem nevoie de el pentru următoarea comandă, selectăm id-ul, facem clic dreapta pe bara de sus apoi din meniul care se afișează selectăm Copy.Safe mode la boot meniu Windows 10
 2. Tastăm comanda bcdedit /set {GUID_de_mai_sus} safeboot minimal, introducând GUID din prima comandă apoi apăsăm ENTER.
  metode de a porni safe mode Windows 10
 3. Acum, după executarea comenzilor de mai sus, la conectarea calculatorului se va afișa meniul în care pe lângă pornirea Windows 10 vom putea selecta și Safe Mode.
  start in Safe Mode Windows 10

La dorință, putem modifica timpul de așteptare în meniul de pornire (timpul la expirarea căruia va avea loc pornirea automată Windows 10 în mod obișnuit). Pentru aceasta folosim comanda bcdedit /timeout timpul_in_secunde.

Cum să intri în modul de siguranță Windows 10 utilizând un stick bootabil sau o unitate de recuperare

Dacă nu puteți ajunge nici pe ecranul de autentificare, veți avea nevoie de un stick bootabil sau de un disc Windows 10 (care poate fi ușor creat pe un alt computer). Pornim calculatorul și selectăm boot de pe stick, apoi putem apăsa tastele Shift + F10 (aceasta va deschide linia de comandă) sau după selectarea limbii, în fereastra cu butonul Install Now, faceți clic pe Repair your computer (Restaurare sistem) — Troubleshoot (Depănare) — Advanced Options (Opțiuni Complexe)Command Prompt (linie de comandă). De asemenea, în aceste scopuri, puteți utiliza nu o distribuție, ci o unitate de recuperare Windows 10, care se face cu ușurință prin panoul de control din "Recovery".

windows 10 safe mode laptop

În cmd (linia de comandă), tastăm (modul de siguranță va fi aplicat sistemului de operare care este încărcat pe computerul dvs. implicit, în cazul în care astfel de sisteme sunt multiple):

 • bcdedit /set {default} safeboot minimal — pentru următoarea pornire în Safe Mode.
 • bcdedit /set {default} safeboot network — pentru Safe Mode cu suport pentru rețea.

windows 10 safe mode key

Dacă dorim să pornească modul de siguranță cu suport pentru linia de comandă, utilizăm una dintre comenzile enumerate mai sus și apoi: bcdedit /set {default} safebootalternateshell yes.

După executarea comenzilor, închidem linia de comandă și repornim computerul, acesta va porni automat în modul de siguranță. În viitor, pentru a activa pornirea normală a computerului, rulăm ca administrator linia de comandă și utilizăm următoarea comandă (sau în același mod descris mai sus): bcdedit /deletevalue {default} safeboot

Sper că vor fi utile aceste metode pentru a porni Safe Mode (Modul de siguranță) în Windows 10.