home Windows Cum faci ca laptopul sa nu se opreasca atunci cand inchidem capacul in Windows 10
ituser.info https://ituser.info/produse_img/05201916271803630853.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/cum-faci-ca-laptopul-sa-nu-se-opreasca-atunci-cand-inchidem-capacul-in-windows-10 Inchidere ecran laptop. Setari pentru functionare laptop la inchiderea capacului.

Cum faci ca laptopul sa nu se opreasca atunci cand inchidem capacul in Windows 10

 • 16.05.2019, 18:07
 • (12025)
 • 0

Dacă laptopul tău este conectat la al doilea monitor, proiector sau televizor, sau există un alt motiv din care ai nevoie ca laptopul cu Windows 10 să funcționeze cu capacul închis, acest lucru îl poți face ușor cu instrumentele standard de sistem. 

Articolul dat este despre cum poți deconecta modul sleep sau hibernarea laptopului la închiderea capacului și să faci așa, ca după închidere laptopul să continue funcționarea.

Dezactivare trecerea la somn sau hibernare la închiderea capacului laptopului

Pentru a accesa setările necesare, ca laptopul să continue funcționarea la închiderea capacului, deschide setările de alimentare, pentru aceasta poți să faci clic dreapta pe iconița baterii din panoul de notificări sau în panoul de control Windows 10.  Eu am ales următoarea metodă:

 1. Apasă combinația de taste Win+R pe claviatură, introdu powercfg.cpl și apasă Enter.
  setari alimentare windows 10 powercfg.cpl
 2. În fereastra cu setări care se deschide, selectează Choose what closing the lid does (alege ce face închiderea capacului) din meniul din stânga.
  meniu inchidere capac windows 10
 3. În fereastra următoare, în secțiunea When I close the lid selectează acțiunea dorită la închiderea capacului, ca să continue funcționarea indicăm Do nothing.  Poți selecta opțiunea dorită pentru lucrul laptopului de la baterie sau de la sursa de alimentare separat.
  dunctionare laptop la inchidere clapeta
 4. Salvăm modificările efectuate.

După ce am modificat setările pentru trecerea în sleep sau hibernare la închiderea capacului, laptopul nu se va deconecta. Nu uita să verifici și parametrii de trecere în regimul sleep, deoarece dacă ai setată trecerea în regimul sleep după o anumită perioadă de inactivitate, această funcție va continua să funcționeze. Vezi cum poți modifica setările regimului sleep în Windows 10

Notă: De exemplu, ai deschis laptopul, apeși butonul pentru conectare și după ce apare logoul laptopului pe ecran îndată ai închis capacul, în acest caz nu e exclus că laptopul se va deconecta sau va trece în sleep.

Metodă alternativă pentru continuarea funcționării laptopului la închiderea capacului

Metoda dată este asemănătoare cu cea precedentă. Urmează pașii:

 1. Deschide setările de alimentare: Win+R powercfg.cpl
 2. În secțiunea Select Power Plan, alături de numele planului activ, apasă Change plan settings
  dezactivare clapeta Windows 10
 3. În fereastra următoare apasă Change advanced power settings
  setari avansate alimentare laptop
 4. Caută secțiunea Power buttons and lid și modifică valoarea din Lid close action cu acțiunea dorită la închiderea capacului
  dezactivare clapeta Windows 10

După modificarea setărilor pentru regimul sleep, de hibernare pentru acțiunea la închiderea capacului, laptopul va continua funcționarea fără a trece în somn sau să se deconecteze.

Dacă nu ai găsit răspuns la problema ta, descrie situația cât mai detaliat și voi încerca să te ajut.