home Windows Convertiți MBR in GPT cu mbr2gpt.exe Windows 10
ituser.info https://ituser.info/produse_img/04201904441224287189.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/windows/convertiti-mbr-in-gpt-cu-mbr2gptexe-windows-10 Conversia MBR in GPT prin mbr2gpt fara pierdere de date. Coverteaza discul in format GPT la instalarea sistemu

Convertiți MBR in GPT cu mbr2gpt.exe Windows 10

 • 03.04.2019, 18:12
 • (2254)
 • 0

În Windows 10, începând cu versiunea 1703 a apărut utilitarul mbr2gpt încorporat, care permite conversia discului de la MBR la GPT în programul de instalare, în mediu de recuperare sau chiar într-un sistem de operare care rulează și să facă acest lucru fără pierderi de date și, dacă există deja instalat în modul Legacy Windows 10, acesta va continua să se încarce corect, dar deja în modul UEFI.

În acest articol voi descrie cum puteți folosi utilitarul Microsoft pentru a converti discurile din MBR in GPT în diferite scenarii și despre restricțiile disponibile care o fac potrivită nu pentru orice sarcină. Utilitarul în sine este situat în C:\Windows\System32\MBR2GPT.EXE.
Vezi și GPT sau MBR? Cum afli ce disc ai la calculator? Ce este GPT?Cum să convertezi GPT disc în MBR fără a pierde date

Utilizarea MBR2GPT în programul de instalare și mediul de recuperare Windows 10

Îndeosebi de util și necesar utilitarul de conversie a discului de la MBR la GPT, fără a pierde date, este atunci când la instalarea Windows 10 apare o eroare "Instalarea pe acest disc nu este posibilă. Pe discul selectat se află tabelul de partiții MBR / Windows cannot be to this disk. The selected disk has MBR partition table. On EFI system, Windows can only be installed to GPT disks / Установка Windowsна данный диск невозможна. На выбранном диске находится таблица MBR-разделов. В системах EFI Windows можно установить только на GPT-диск" putem efectua convertirea, dar există câteva limitări importante.

Windows cannot be installed to this disk. MBR to GPT

Restricțiile mbr2gpt.exe sunt următoarele: disk-ul trebuie să fie de sistem (cu zona de boot Windows) cu tabela de partiții MBR, să conțină nu mai mult de 3 partiții (și, prin urmare, să nu conțină o partiție extinsă afișată în "Disk Management" în culoare verde). La mulți utilizatori obișnuiți aceste condiții sunt respectate și, prin urmare, poate fi utilizat și utilitarul. Dacă aveți o partiție extinsă și nu aveți date importante pe ea, puteți să o ștergeți în prealabil.

Deci, dacă ați instalat anterior sistemul în modul Legacy pe MBR și până când nu ați reușit să ștergeți partițiile de sistem, de obicei puteți converti discul în GPT  programul de instalare Windows 10 fără pierderi de date, acțiunile vor arăta astfel:

 1. În programul de instalare a sistemului, cel mai comod în etapa de selectare a partiției pentru instalare, apăsați combinația de taste Shift+F10 (pe unele notebook — uri-Shift+Fn+F10), se va deschide linia de comandă (cmd).
 2. Tastați mbr2gpt /validate și apăsați Enter. . Dacă primiți imediat mesajul "Validation completed successfully" înseamnă că discul de sistem a fost definit cu succes, iar conversia în GPT fără pierderi de date este posibilă, trecem la pasul 4.
  mbr2gpt convertire gpt
 3. Dacă se afișează "Failed to retrieve geometry for disk -1", încercați să introduceți manual numărul discului pentru conversie (numărul discului se poate vedea în fereastra de selecție a partiției pentru instalare, la mine este 0): mbr2gpt /disk:0 /validate (comanda a doua în screen de mai sus). Dacă comanda a reușit, puteți converti.
 4. Pentru a converti în GPT, executați comanda: mbr2gpt /convert sau mbr2gpt /disk:NUMĂR_DISC /convert în funcție de opțiunea de verificare care a reușit — o indicarea numărul discului sau fără acesta. După terminarea comenzii, puteți închide linia de comandă.
  mbr2gpt conversie gpt windows 10

Ca urmare, mbr2gpt va salva partițiile existente și va crea o nouă partiție cu EFI-bootloader-ul sistemului sau va transforma o partiție "rezervată de sistem" în el. În fereastra de instalare Windows 10, faceți clic pe Refresh și obțineți configurația curentă a partițiilor.

În continuare, la discreția dvs., puteți efectua orice acțiuni asupra partițiilor și puteți continua instalarea Windows 10 fără a se afișa eroarea că instalarea pe acest disc nu este posibilă din cauza tabelului de partiții MBR.

Convertirea discului in GPT cu ajutorul mbr2gpt fără instalarea Windows-lui

Utilitarul mbr2gpt.exe inițial a fost conceput pentru a converti discul in GPT fără a reinstala Windows 10, a crea automat bootloader-ul pentru UEFI și în viitor pentru a lucra cu același sistem pe unitatea GPT, fără a reinstala sau pierde date.  Toți pașii vor fi aceiași care au fost descriși mai sus, cu excepția faptului că nu este necesar să se efectueze în continuare acțiuni cu partiții și să instalați Windows, iar după conversia în gpt, în BIOS trebuie să setați UEFI ca mod principal de încărcare. În acest caz, puteți efectua acești pași nu numai prin încărcarea de pe o unitate flash bootabilă, ci și prin conectarea la linia de comandă în mediul de recuperare Windows 10. Utilizați calea pentru a porni mediul de recuperare: Settings - Update & Security - Recovery - Restart now.

Citiți mai detaliat despre mbr2gpt, parametri și metode suplimentare pe site-ul oficial microsoft https://docs.microsoft.com/ro-ro/windows/deployment/mbr-to-gpt