home Web Cum să dezactivezi actualizarea filei în Google Chrome
ituser.info https://ituser.info/produse_img/05202105331352380075.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/web/cum-sa-dezactivezi-actualizarea-filei-in-google-chrome În versiunile recente ale Google Chrome, funcția de repaus a filelor inactive este activată în mod implicit, c

Cum să dezactivezi actualizarea filei în Google Chrome

 • 05.05.2021, 13:52
 • (242)
 • 0

În versiunile recente ale Google Chrome, funcția de repaus a filelor inactive este activată în mod implicit, ca rezultat are loc reîncărcarea filei când reveniți la o filă după ceva timp. Acest tip de reîncărcare a filei poate fi dezactivat în mai multe moduri. 

Această instrucțiune detaliază descrie cum să dezactivați reîmprospătarea filelor Google Chrome atunci când navigați din nou la ele, atât cu instrumentele de browser încorporate, cât și cu ajutorul extensiilor special concepute în acest scop.

Dezactivați reîncărcarea filelor Chrome în setările browserului

Posibil ca prima opțiune să nu fie cea mai comodă, dar totuși ea nu necesită instalarea extensiilor sau programelor terțe și vă permite să dezactivați actualizarea automată a anumitor file care erau inactive.

Acest lucru se poate face urmând pașii următori:

 1. Deschideți în filă nouă adresa chrome://discards (o puteți salva ca filă)
 2. Se va deschide lista cu filele deschise la moment
 3. În coloana «Auto discardable» făcând clic pe «Toggle»  dezactivați descărcarea automată a filelor care ar trebui întotdeauna lăsate încărcate și să nu fie reîmprospătate la trecerea la ele.
  chrome discards
 4. Închideți fila «Discards»

Atât, dar, după cum s-a menționat mai sus, metoda poate să nu fie cea mai comodă: dacă închideți fila și apoi reveniți la același site într-o filă nouă, toți pașii descriși vor trebui repetați din nou.

Extensii pentru a dezactiva reîmprospătarea automată a filelor Chrome inactive

Extensiile ar putea fi o metodă mai potrivită pentru a dezactiva descărcarea și reîmprospătarea filelor la redeschiderea acestora. Cel mai simplu - dezactivați descărcarea și reîmprospătarea filei imediat după ce ați instalat extensia Disable Automatic Tab Discarding.

Disable automatic tab discarding

O versiune mai avansată este The Great Suspender Originalaceastă extensie vă permite să:

 1. Puneți toate filele în repaus sau să le activați (suspendați toate filele sau reluați toate filele).
 2. În secțiunea de setări, configurați comportamentul automat: activați timpul după care filele sunt descărcate, bifați casetele care interzic descărcarea (și, ca urmare, actualizarea) filelor fixate, filele care conțin date de intrare nesalvate ale utilizatorului, redarea audio, filele active în ferestre separate Chrome.
 3. În plus, puteți dezactiva hibernarea pentru toate filele atunci când laptopul este alimentat din rețea sau puteți seta manual adresele site-urilor ale căror file nu pot fi descărcate.
 4. Extensia are, de asemenea, funcții avansate, cum ar fi controlul stării filelor deschise cu comenzi rapide de la tastatură.

Acestea nu sunt toate soluțiile posibile, doar cele mai bune la momentul scrierii articolului.