home Reviews Samsung Galaxy Note 9 Review
ituser.info https://ituser.info/produse_img/09201803341722159806.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/reviews/samsung-galaxy-note-9-review Review Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 Review

 • 03.09.2018, 18:17
 • (1054)
 • 0

Samsung Galaxy Note 9

O mare perioadă de timp, seria Galaxy Note a fost ca un câmp pentru experimente. Atunci când îmbunătățirea performanțelor sau upgrade la careva funcții se dovedeau a fi reușite, aceste inovații se aplicau imediat în seria mai populară Galaxy S.
De exemplu anume la modelul Galaxy Note Edge a fost testat ecranul curbat, iar anul trecut Galaxy Note 8 a stabilit noi standarde folosind pentru prima dată camera dublă, care acum se află în Galaxy S9 Plus.

Cu toate acestea, Galaxy Nota 9, nu are nimic ce ar pretinde drept experiment. La lansarea Note 9 Samsung s-au axat pe dezvoltarea produsului și mici optimizări. Totodată, s-a dovedit că pentru a obține un avantaj față de concurenții nu e nevoie de a face atât de mult, pentru că la începutul anului Samsung a iești mult înainte cu ajutorul Galaxy S9 Plus.
 

Design si calitate de execuție

Vizual de Nota 9, practic, nu este diferit de predecesorul său. Cadrul inferior a devenit un pic mai subtire, camera principală din spate este amplasată un pic diferit. Cea mai mare diferență trebuie să devină scanner-ul de amprente, care acum nu se află alături de lentile camerei, dar un pic mai jos. Acest lucru va proteja lentilele de atingeri întâmplătoare, cu atât mai mult că acum ele se simt mai bine datorită inelelor de protecție.

samsung galaxy note 9

Calitatea executării aici la un nivel înalt: și ecranul, și panoul de sticlă din spate sunt înconjurate de o continuă ramă de aluminiu, care este aproape nu se observă pe părțile laterale, ca și în alte Edge-modele (de exemplu, Galaxy S9 și Nota 8). Butoanele sunt situate pe locurile obișnuite: alimentarea — pe dreapta, iar butoanele de volum și tasta de apelare Bixby – pe partea stângă. Nota 9 este certificată în conformitate cu standardul IP68 și complet protejat la apă și praf.

Nou în comparație cu Nota 8 aici a devenit stereo audio (Dolby Atmos), dar înainte e îndreptat doar dinamicul de sus. Al doilea este încorporat în partea de jos. Această practică s-a răspândit la mai mulți producători, deși compania Sony a demonstrat cu Xperia X2  că și atunci când este extrem de subțire cadrul pe partea frontală poate găzdui două boxe.

Capacitate mare de stocare

În ceea ce privește memoria, Samsung face un pas serios înainte: utilizatorul poate alege între modele cu 128/6 sau 512/8 GB de memorie internă și RAM. (RAM de 8 GB - este ca un calculator obișnuit!) Ambele versiuni oferă de asemenea un slot pentru carduri de memorie de standard micro-SD, care suportă de până la 512 GB. Astfel, teoretic, puteți stoca pe telefon 1 TB de date - o capacitate incredibilă, care este suficientă pentru orice fotograf.

memorie samsung galaxy note 8

Dar, trebuie să plătiți pentru memorie. Note 9 cu 128 GB vine pe piață cu prețul recomandat de producător de 999 de euro, iar versiunea 512 GB este estimată la 1249 de euro.

Cel mai rezistent dintre dispozitivele Samsung

Galaxy Note 9 — este smartphone-ul cu cea mai mare capacitate a bateriei printre model de Samsung, având bateria de tip Li-Ion  cu capacitatea de 4000 mAh. Galaxy S9 Plus ofera, de exemplu, de 3500 mAh, iar Nota 8 — 3300 mAh. Datorită baterii smartphone-ul rezistă mai mult de 11 ore de redare video - cu 1,5 ore mai mult decât modelele apropiate. Cu tehnologia Quick Charge este nevoie de 134 de minute pentru a încărca complet Galaxy Note 9 — este cu doar 10 minute mai mult decât trebuie S9 și aproximativ 20 de minute mai mult decât Note 8. Opțional este posibilă și încărcare fără fir (Wireless Charging), dar respectivă "stație" în setul de livrare nu este inclus.

samsung galaxy s9 gaming

Cu o greutate de 201 de grame, Note 9 este mai greu decât Note 8, dar nu atât de mult pentru a deveni prea greu. Diferența cu Note 8 este ascunsă mai mult "sub capotă". Ritmul de lucru a devenit mai mare datorită procesorului modern Exynos 9 9810 cu 8 nuclee și frecvența de 2700 MHz. Acum, gadget-ul suportă LTE Cat 18, totuși, acesta este doar un avantaj teoretic, deoarece nu există întotdeauna posibilitatea de a utiliza această rețea.

Stylus-ul ca o telecomandă

O caracteristică mică dar utilă a primit stylus-ul (S-Pen), care acum poate fi folosit ca telecomandă Bluetooth pentru unele aplicații. De exemplu, puteți oferi camerei o comandă pentru a face fotografia de la distanță, de a începe și a opri muzică și filme, de a merge înainte și înapoi prin browser și încă cîte ceva. Aplicațiile și funcțiile nu sunt selectabile în mod liber, dar sunt definite de sistem. Dar puteți configura aplicația care va fi lansată apăsând butonul stiloului.

galaxy note 9 stylus

Controlul la distanță este util mai ales dacă conectați Nota 9 la un proiector, televizor sau monitor printr-o stație DeX sau un adaptor HDM și apoi lansați o prezentare sau un film pe smartphone. Energia necesară pentru funcționare S-Pen o primește de la Note 9. Potrivit Samsung, de la 0 până la 100% S-Pen se încărcat în 40 de secunde și apoi se poate utiliza timp de 30 minute. Pentru a desena pe ecranul smartphone-ului, stylus-ul se poate de folosit și absolut descărcat.

Alte funcții S-Pen au fost preluate din modelul anterior. Puteți face în continuare notițe pe ecranul deconectat: scoateți stiloul, după care puteți face o notă fără a debloca smartphone-ul. Puterea cu care este apăsat stylus-ul o recunoaște foarte bine. Când introduceți textul scris de mână, nu se observă nicio întindere sau linie întârziată, iar schițele la Note sunt obținute foarte rapid. Cu toate acestea, datorită designului său, stiloul sa dovedit a fi greoi și nu este comod pentru o utilizare îndelungată. Dacă doriți să desenați și să scrieți ore întregi în Nota 9, vă sugerăm să luați în considerare achiziționarea unui S-Pen suplimentar în forma clasică a creionului.

Noul Note-display

O diferență foarte importantă în ceea ce privește echipamentul este ecranul, care, în comparație cu Note 8, este puțin mai mare, având 6.4 în loc de 6.3 inch, având aceleași dimensiuni ale carcasei. Cu aceste dimensiuni de ecran, este logic să folosiți funcția Multi Window, care este inclusă în versiunea standard a Android. Controlul cu o singură mână având un astfel de ecran gigant, desigur, este imposibil. Dar dacă este totuși necesar, puteți utiliza un singur gest sau un clic pentru a activa modul de control de la o singură mână, care micșorează imaginea pe ecran.

samsung galaxy note 9 display

Rezoluția panoului OLED de la Samsung a fost redusă. Dar, cu 1440x2960 pixeli, acesta permite în continuare imaginea să rămână clară. În acest caz, fonturile sunt acceptabile chiar și la rezoluția prestabilită a Full-HD + (2220x1080 pixeli). Deblocarea unei rezoluții mai mari în majoritatea cazurilor nu este necesară și va necesita un consum suplimentar de energie.

Luminozitatea standard a Note 9 este de 427,7 cd / m2, care este un indicator bun, dar nu remarcabil. Cu toate acestea, sub lumina directă a soarelui, ecranul Note 9 poate crește automat până la 721 cd / m2. Probleme cu un ecran întunecat în aer liber, cu siguranță nu vor fi niciodată. Balansul de alb - top, culori - OLED - saturate. La dorință, în setările de ecran puteți seta o schemă de culori mai naturală și să personalizați detaliat culorile individuale.

Dar ce zici de o camera dubla?

samsung galaxy note 9 dual camera

Camera duală în timpul ne-a surprins un pic, deoarece Note 9 folosește practic aceeași tehnică ca și Galaxy S9 Plus. Aceasta înseamnă că camera principala de 12 megapixeli, în funcție de situație, funcționează cu diafragma F2.4 sau F1.5. Teoretic, acest lucru ar trebui să ofere un nivel mai înalt de detaliere în condiții de iluminare insuficientă. În plus, stabilizatorul optic de imagine, introdus încă în Note 8, reduce riscul fotografiilor neclare.

Noi speram la o creștere mică, dar vizibilă a calității în comparație cu Note 8 sau cu alte cuvinte: așteptam fotografii la nivelului S9 Plus. Cu toate acestea, compararea imaginilor a arătat o relație diferită, cel puțin în condiții de iluminare slabă. În lumina zilei, imaginile obținute cu Note 9 și Galaxy S9 în ceea ce privește claritatea detaliilor sunt aproape identice. În condiții de iluminare slabă, dimpotrivă, Note 9 este vizibil inferior nu numai comparativ cu Galaxy S9, dar chiar și cu Note 8.

galaxy note 9 comparare camera

Fotografiile realizate la lumina zilei: compararea Note 9 (stânga) și Nota 8

Fotografiile aici sunt mai bune decât majoritatea smartphoanelor din eșantionul nostru de testare, dar la o examinare mai atentă se observă faptul că imaginile din Note 9 sunt mai zgomotoase, iar detaliile subțiri pe ele rămân un pic mai rău decât la modele anterioare Samsung. Cel mai probabil problema este în software-ul, neadaptat la 100%  cu noul echipament, iar Samsung va fi capabil să corecteze situația prin actualizarea firmware-ului. Dar, între timp rămâne să concluzionăm că, camera de la Note 9 este la același nivel cu Note 8.

note 9 camera comparation

Fotografiile realizate în condiții de luminozitate redusă: Note 9 (stânga), Note 8 (centru) și Galaxy S9

Al doilea obiectiv, în spatele căruia se află și stabilizatorul optic de imagine, este utilizat pentru un zoom dublu. În acest caz, comutarea între cele două obiective devine inseparabilă.

samsung galaxy note 9 camera

Compararea în condiții de lumină scăzută: Note 9 vs Galaxy S9 (dreapta)

Cu camera frontală de 8 megapixeli, nu sa făcut nimic special. Fotografiile sunt bune, deși nu au suficientă claritate.

Interesant este modul-selfie extins, în care puteți răsuci ușor smartphone-ul astfel încât în poză, ca în fotografie panormaică, să fie cuprinsă scena de dimensiuni mai mari, de exemplu cu un grup de oameni.

De asemenea, puteți utiliza, bine cunoscutele AR-Emoji de la S9, stickere și să adăugați alte efecte creative și setări pentru fotografierea portretelor, mâncărei, peisajelor și a altor lucruri.

samsung note 9 camera frontală

Cameră frontală: în dreapta la 100 % mărire

Pentru mai mult control, este disponibil modul Pro cunoscut de la modelele Samsung anterioare, în care există setări manuale pentru diafragmă și ISO. Opțional Note 9 dă sfaturi pentru fotografiere. Astfel, de exemplu, camera recunoaște dacă a clipit cineva in momentul fotografiei sau prea mult a mișcat capul, afișând avertizare corespunzătoare. Dacă astfel de sfaturi vor deveni deranjante, ele pot fi ușor dezactivate în meniul de setări corespunzător.

Pentru iubitorii de video sunt disponibile câteva funcții, care au fost adoptate de Galaxy S9. Înregistrarea 4K-video poate fi realizată cu o viteză de până la 60 de cadre pe secundă (fps) iar în rezoluție Full HD - până la 240 fps (Slow-Motion). De asemenea, este posibilă înregistrarea Super-Slow-Motion: la 720p (1280 × 720 pixeli), dar cu 960 fps extreme.

Android-sistema Samsung

Sistemul de operare Android 8.1, adaptat de Samsung, poate părea fanilor Samsung cunoscută, pentru că de fapt nu sa schimbat aproape nimic. Producătorul continuă să ofere aplicații (proprii și de la dezvoltatori terți), care pot fi instalate opțional în timpul primei configurații. Unele aplicații vor fi instalate în mod prestabilit, iar de șters e posibil doar o parte din ele.

Android Samsung

Cu o capacitate extrem de mare de memorie încorporată, la câteva aplicații suplimentare putem nici să nu atragem atenția. Iar dacă sunt icoane de programe inutile, doar întunecațile.

În general, software-ul stabilit aici este autonom și datorită numeroaselor ajutoare și funcții de căutare va face viața mai ușoară chiar și pentru utilizatorii începtori.

Asistentul vocal Bixby dezvoltat de producător nu poate fi încă folosit cu comenzi vocale în limba rusă. 

Caracteristici tehnice

caracteristici tehnice samsung note 9

Are sens să cumperi Note 9?

Răspunsul la această întrebare depinde, bineînțeles, de starea financiară. Pentru proprietarii Note 8, diferența dintre dispozitive va fi atât de nesemnificativă încât este dificil de numit justificată procurarea noului Note 9. Da, stylus-ul a primit o inovație utilă ca funcție de telecomandă, performanța sa îmbunătățit, bateria este mai groasă iar ecranul este cu 0,1 inch mai mare. Memoria încorporată poate găzdui foarte multe date și sunetul este reprodus în modul stereo.

Toate acestea sunt inovații foarte utile, dar nu merită taxa suplimentară ce va trebui să se facă în funcție de versiunea Note 9. Deci proprietarii Note 8 sau Galaxy S9 pot astepta lansarea celei de-a zecea versiuni a smartphone-ului.

Rezultatele testelor

Conform rezultatelor testului, Samsung Galaxy Note 9 a depășit cel mai tare smartphone din clasamentul nostru Galaxy S9 Plus. Ca rezultat, nu am găsit niciun dezavantaj semnificativ în noul model: durata de viață a bateriei, performanța și echipamentele la înălțime. Practic, nici un progres în controlul stiloului și al aparatului foto nu a împiedicat smartphone-ul să preia primul loc în top.

Avantaje Dezavantaje
 • performanță foarte bună
 • echipamente de primă clasă
 • funcții S-Pen utile
 • durata lungă de viață a bateriei
 • calitate superioara de executie
 • stylus voluminos
 • în condiții de iluminare scăzută, camera este inferioară Galaxy S9
 • scaner de amprente foarte mic

Alternativă: Samsung Galaxy Nota 8

samsung Note 8Dacă vă place ecranele mari și stylus-ul, procurați Samsung Galaxy Nota 8 - aproape că nu diferă de Nota 9.

Va trebui să renunțați la funcțiile extinse ale bateriei și ale telecomenzii, dar puteți economisi bani.

Nota 8 este încă unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piață.

 

Alternativă: Samsung Galaxy S9 Plus

samsung galaxy S9Dacă nu aveți nevoie de un stylus, nu priviți în direcția modelelor Note.

Tehnic aproape identic, dar fără stylus și funcțiile sale - Galaxy S9.

În plus, prin alegerea S9, puteți economisu peste 125 €.