home Linux
ituser.info https://ituser.info/img/cat_img/og-4.jpg https://ituser.info/linux Sistema de operare Linux. Cum sa intalezi linux, cum instalezi si setezi programele in linux.

Linux:

Cum să dezactivezi actualizarea filei în Google Chrome

În versiunile recente ale Google Chrome, funcția de repaus a filelor inactive este activată în mod implicit, ca rezultat are loc reîncărcarea filei când reveniți la o filă după ceva timp. Acest tip de reîncărcare a filei poate fi dezactivat în mai multe moduri. 

Această instrucțiune detaliază descrie cum să dezactivați reîmprospătarea filelor Google Chrome atunci când navigați din nou la ele, atât cu instrumentele de browser încorporate, cât și cu ajutorul extensiilor special concepute în acest scop.

Nu funcționează Print Screen pe tastatură - ce să fac?

Unii utilizatori Windows 10 și versiunile anterioare ale sistemului, se pot întâlni cu așa o problemă: tasta Print Screen (Prt Scr) - una dintre cele mai frecvent utilizate la locul de muncă, uneori, această tastă nu mai funcționează. În această instrucțiune voi descrie detaliat ce să faci dacă nu funcționează Print Screen la tastatura laptopului sau a calculatorului de masă.

Top 10 cele mai bune alternative pentru motorul de cautare Google

Astăzi, gigantul Google a devenit o organizație atât de puternică încât pentru mulți cuvintele motor de căutare a devenit sinonim cu Google. Dar, de fiecare dată când cauți ceva, cu ajutorul la ip și adresa MAC se urmărește activitatea ta, informațiile obținute sunt folosite pentru personalizare reclamelor, dar nu numai. În plus, informația pe care o cauți poate spune multe despre tine personal, astfel, motoarele de căutare securizate, cu protecție a confidențialității sunt din ce în ce mai solicitate.

30 secrete ascunse in cautarea pe Google pe care nu le stii

Majoritatea dintre noi folosesc zilnic serviciile Google pentru a găsi informația necesară. Dar, puțini știu de faptul că lucrătorii motorului de căutare iubesc să glumească, și nu doar de 1 aprilie. În căutarea Google sunt multe secrete ascunse, așa numitele Easter egg. Printre ele vei găsi intrumente utile, unele sunt total inutile, altele sunt jocuri – dar toate sunt foarte amuzante.

Combinatii taste ca sa booteze de pe stick sau tasta BIOS

Ai nevoie să intri în BIOS sau să faci boot de pe stick pentru a instala sistema dar nu știi care este tasta cheie? Vezi în acest articol combințiile de taste pentru BIOS, boot, recuperare windows și altele. 

Cum sa creezi un stick USB bootabil Ubuntu (Linux) cu UNetbootin

Tot mai des este folosită instalarea sistemei de pe stick, calculatoarele noi deja sunt produse fără unitate optică, astfel trebuie să știm cum putem crea un stick bootabil pentru a instala sistema. Vom crea un stick bootabil Ubuntu prin programa UNetbootin, procedura dată o voi descrie atât pentru Windows cât și pentru Linux.

Masina virtuala VirtualBox

  • 05.09.2018, 15:11
  • (4722)
  • 0
Masina virtuala VirtualBox

Ce este VirtualBox? Un program care emulează hardware-ul computerului, adică avem un calculator virtual cu procesor, memorie operativă, memorie internă, BIOS pe care putem folosi ca un calculator obișnuit, să instalăm și să rulăm diferite sisteme simultan, să testăm diferite programe sau să analizăm fișierele de viruși, fără a risca contaminarea sistemului de bază.