home Hardware Nu funcționează Print Screen pe tastatură - ce să fac?
ituser.info https://ituser.info/produse_img/09202006322247718400.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/hardware/nu-functioneaza-print-screen-pe-tastatura-ce-sa-fac Tasta Print Screen (Prt Scr) pe tastatură nu lucrează?

Nu funcționează Print Screen pe tastatură - ce să fac?

 • 06.09.2020, 22:48
 • (2875)
 • 0

Unii utilizatori Windows 10 și versiunile anterioare ale sistemului, se pot întâlni cu așa o problemă: tasta Print Screen (Prt Scr) - una dintre cele mai frecvent utilizate la locul de muncă, uneori, această tastă nu mai funcționează. În această instrucțiune voi descrie detaliat ce să faci dacă nu funcționează Print Screen la tastatura laptopului sau a calculatorului de masă.

tasta print screen

Informații despre tasta Print Screen pentru începători

Uneori se întâmplă ca un utilizator să tragă concluzii greșite despre funcționalitatea tastei Print Screen (uneori Prt Scr), așteptând să creeze o captură de ecran (screen) a ecranului pe desktop-ul Windows 10, în folderul Imagini, deschiderea ferestrei cu captura de ecran sau ceva similar. Și, probabil, în prezența unor programe terțe pentru realizarea capturilor de ecran, la un moment dat această tastă s-a comportat într-adevăr în acest fel pentru acest utilizator.

De fapt, în mod implicit în Windows 10, 8.1 și Windows 7, apăsarea tastei Print Screen de pe tastatură creează o captură de ecran în clipboard, adică în memoria RAM a computerului. Această captură de ecran poate fi apoi lipită (de exemplu, apăsând Ctrl + V) într-un document, într-un editor grafic (Paint ca ex) sau în altă parte.

Pe un sistem curat, nu apar semnale vizuale la apăsarea acestei taste, fișierele noi nu apar automat de la sine. Acest lucru ar trebui luat în considerare: la urma urmei, se poate dovedi că tasta funcționează și pur și simplu așteptați de la ea altceva decât ar trebui să facă cu adevărat.

Print Screen nu funcționează - cum să repariți tasta

Următorii pași sunt enumerați pentru a vă ajuta să vă dați seama dacă problema este cu adevărat cu tasta Print Screen de pe tastatură sau cauza problemei este altceva:

 • Dacă aveți Windows 10, încercați să apăsați tastele Win + Print Screen (tasta Win cu sigla Windows) sau Fn + Win + Print. Dacă ecranul se întunecă pentru o perioadă scurtă de timp, iar captura de ecran a fost salvată în folderul de sistem Images, atunci tasta este în regulă.
 • Verificați comanda rapidă de la tastatură Alt + Print Screen (ar trebui să plaseze captura în clipboard, adică, după utilizarea acestei combinații, încercăm să lipim imaginea undeva, de exemplu, într-un editor grafic).
 • Dacă aveți laptop, verificați dacă combinația Fn + Print Screen funcționează (nu uitați că rezultatul acțiunii este o fotografie în clipboard care ar trebui să o inserați într-un editor grafic sau într-un program pentru a lucra cu documente). Uneori, tasta Print Screen efectuează mai multe acțiuni și trebuie să țineți apăsat Fn pentru a activa captura de ecran.
 • Dacă aveți o tastatură specială, de obicei scumpă pentru jocuri sau mecanică, verificați: este posibil ca site-ul oficial al producătorului să aibă drivere speciale pentru acesta, care configurează Windows special pentru a lucra cu această tastatură.
 • În cazul în care computerul dvs. are un program de curățare a memoriei care rulează automat, teoretic pot curăța și clipboard-ul, unde este plasată captura de ecran. Încercați să dezactivați temporar astfel de programe și să vedeți dacă acest lucru a rezolvat situația.
 • Dacă niciuna dintre metode nu ajută, dar aveți o altă tastatură disponibilă, verificați dacă tasta Print Screen va funcționa pe această tastatură dacă este conectată la același computer.
 • Rețineți că, atunci când redați videoclipuri pe tot ecranul și în unele jocuri, crearea de capturi de ecran cu tasta Print Screen poate să nu funcționeze sau poate apărea un ecran negru.

Sper că una dintre metode vă va ajuta. Dacă nu, următoarea secțiune descrie metode suplimentare pentru realizarea capturilor de ecran.

Informații suplimentare pentru a face capturi de ecran

În cazul în care nu ați reușit să rezolvați problema, încercați următoarele puncte:

 • În Windows 10, există o metodă de a face capturi de ecran cu comanda rapidă de la tastatură Win + Shift + S
 • De asemenea, în aplicațiile standard veți găsi programul «Snipping Tool» pentru capturarea ușoară a ecranului.
 • Există programe terțe atât cu plată cât și gratuite pentru a face capturi de ecran și pentru a înregistra videoclipuri de pe ecran.

S-ar putea să fi reușit să rezolvați problema într-un fel diferit, în acest caz, atât eu cât și cititorii vă vor mulțumi dacă vă puteți împărtăși soluția în comentariile de mai jos.