home Hardware Cum afli capacitatea bateriei laptopului în Windows 10
ituser.info https://ituser.info/produse_img/07201903531605768631.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/hardware/cum-afli-capacitatea-bateriei-laptopului-in-windows-10 Capacitatea bateriei laptopului – vezi cum poți afla capacitatea acumulatorului la laptop în Windows 10, dar ș

Cum afli capacitatea bateriei laptopului în Windows 10

 • 03.07.2019, 16:05
 • (2026)
 • 0

Dacă ai nevoie, sau din simplu interes vrei să cunoști capacitatea inițială și cea actuală a bateriei laptopului, poți face acest lucru în mai multe moduri, atât cu aplicații terțe cât și cu instrumente încorporate Windows 10. În acest articol vei găsi informație despre capacitatea bateriei laptopului, gradul de uzură a bateriei și cum poți obține informații utile suplimentare despre baterie, indiferent dacă ai laptop Dell, Asus, Lenovo, HP sau altul. Vezi și Se descarcă repede laptopul - ce trebuie să faci?

Obține informații despre capacitatea bateriei cu ajutorul instrumentelor încorporate Windows 10

Mai puțin cunoscut, dar în Windows 10 poți obține informații despre capacitatea inițială și cea curentă a bateriei atunci când este încărcată complet, utilizând numai instrumentele încorporate ale sistemului de operare.

 • Pornește linia de comandă (cmd), folosind căutarea sau apasă Win+R și tastează cmd
 • Tastează comanda powercfg /batteryreport
 • Ca urmare a executării acesteia, vei primi un mesaj despre locul în care a fost stocată informațiile despre baterie.
  batteryreport cmd windows 10
 • Accesează folderul indicat și deschideți fișierul battery-report.html (se va deschide în browser-ul prestabilit).

Ca rezultat, veți obține informații despre bateria laptopului într-un mod convenabil. Printre informațiile importante:

 • În secțiunea Installed Batteries - informații despre bateriile instalate și despre capacitate: în câmpul Design Capacity, veți vedea capacitatea de pașaport, în câmpul Full Charge Capacity - capacitatea curentă a bateriei atunci când este încărcată complet. Aici este și câmpul Cycle Count — numărul de cicluri de utilizare a bateriei.
 • Secțiunile de mai jos arată exact cum a fost utilizată bateria în ultimele zile și cum s-a schimbat capacitatea sa în timp.
 • Secțiunea Battery Life Estimates afișează informații despre durata de viață așteptată a laptopului de la baterie atunci când este încărcată complet.
  baterie laptop lenovo

În unele cazuri, toate sau o parte din câmpurile din informațiile despre baterie pot fi goale. Acest lucru se poate datora lipsei driverelor originale ai chipset-ului și controlului alimentării de la producătorul laptopului, sau lipsei de statistici colectate (de exemplu, dacă lucrezi cu laptop numai de la rețea).

Utilizați programe terțe pentru a afla capacitatea bateriei laptopului

Există multe programe cu plată dar și gratuite care permit să cunoști caracteristicile tehnice ale unui computer sau laptop, unele dintre ele afișează, inclusiv capacitatea bateriei și gradul de uzură a acesteia.

Un astfel de program este AIDA64. Programul nu este gratuit, dar informațiile care ne interesează sunt disponibile și în versiunea trial. Puteți descărca AIDA64 de pe site-ul oficial https://www.aida64.com/downloads

După pornirea programului, accesează Computer - Power Management. Acolo vei vedea informațiile dorite în secțiunea Battery Properties.

capacitate baterie laptop

Programul include date privind:

 • Capacitatea din pașaport a bateriei.
 • Capacitatea curentă la încărcare completă.
 • Capacitatea curentă (la nivelul actual de încărcare).
 • Gradul de uzură a bateriei.