home Android Informații interesante despre Android
ituser.info https://ituser.info/produse_img/09201811261415307874.jpg https://www.facebook.com/ituserinfo/ https://www.instagram.com/ituser.info/ https://ok.ru/group/55166636916852 https://vk.com/ituserinfo https://ituser.info/android/informatii-interesante-despre-android Curiozotăți din lumea Android, cum a apărut sistema android, cum sa dezvoltat, denumirea, logo-ul Android și a

Informații interesante despre Android

  • 11.09.2018, 13:24
  • (879)
  • 0

Sistemul de operare nu a fost creat de Google

creatorul Android

Într-adevăr, sistemul Android a fost dezvoltat în 2003 de către Android Inc. Compania a fost numită după nick-name-ul fondatorului său. De asemenea, este interesant faptul că sistemul a fost inițial dezvoltat pentru utilizare în camere. În 2005, Google a cumpărat compania, iar sistemul de operare Android a devenit sistemul de operare pentru smartphone-uri.

Primul smartphone Android a fost HTC Dream

HTC Dream G1 Android

Primul smartphone Android a fost HTC Dream. În Marea Britanie, smartphone-ul a fost vândut sub brandul T-Mobile G1. Dispozitivul era de tip slider. Pentru a accesa tastatura, utilizatorul a trebuit să împingă ecranul în sus. Comoditatea acestor forme este în prezent îndoielnică, dar în acele zile era normă.

Microsoft nu a luat Android în serios

Microsoft

După lansarea Android OS directorului  departamentului de marketing Windows Mobile, a spus că nu înțelege modul în care Android ar putea afecta piața.

Android - lider pe piață

Android OS - lider pe piata

Din 2013, cota de piață a Androidului este în creștere nesemnificativă, dar creșterea este prezentă. Deasemenea, este de remarcat scăderea anuală ușoară a cotei pe piață a iOS.

Dulciuri

Android Pie

Fiecare versiune nouă a Android este numită după o anumită dulceață. Cea mai recentă versiune de Android a fost numită Pie prăjitură).

Android are la bază kernel-ul Linux

Android kernel Linux

Android este un proiect Open Source

Android open source

Codul sursă pentru Android este disponibil pentru toată lumea. De aceea avem atâtea versiuni.

Logo-ul Android

logo Android

Logo-ul Android a fost copiat din Android-ul din jocul "Gauntlet: The Third Encounter", al cărui fondator este Atari Game.

Google lucrează la un nou sistem

Pe internet au apărut zvonuri că Google lucrează la un nou sistem de operare Fuchsia OS, care ar trebui să fie un înlocuitor pentru Android.